Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) yönetimi ve İl Tüketici Hakem Heyeti Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

ÇUDER Başkanı İbrahim Tokgöz, ÇUDER’in kuruluşu, faaliyetleri ve 22 Nisan’da Adana’da düzenlenecek olan “10. Uluslararası Öğrenci Buluşması” hakkında Vali Demirtaş’a bilgi verdi.

22 Nisan’da düzenlenecek organizasyonun, dünyanın değişik ülkelerinden gelip Adana’da okuyan 2 bin civarındaki üniversite öğrencilerine yönelik bir faaliyet olduğunu vurgulayan ÇUDER Başkanı Tokgöz, "10. Uluslararası Öğrenci BuluşmasıTürkiye finali, 13 Mayıs’ta İstanbul’da olacakve bu organizasyona Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Bakanlarımızile Milletvekillerimizde davetlidirler" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür faaliyetlerin öğrencilerin kaynaşmasına, bütünleşmesine ve kültürel farklılıkların tanınmasına vesile olacağını dile getirdi.

Kentte okuyan 2 bin civarındaki misafir öğrencilerle ilgili yapılan bu çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Vali Demirtaş, ÇUDER Başkanı İbrahim Tokgöz ve yönetim kurulu üyelerini tebrik edip, çalışmalarında başarılar diledi.

Bir diğer ziyaret ise İl Tüketici Hakem Heyeti’nden geldi.

Ziyarette konuşan Ticaret İl Müdür Vekili Adnan Ekiz ve heyet üyeleri, hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili olarak Vali Mahmut Demirtaş’a bilgiler verdi.

Tüketicilerin ağırlıklı olarak karşılaştıkları şikâyetlerin ve izlenen çözüm yollarının irdelendiği ziyaret sırasında, heyet üyelerine teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise, tüketici haklarının korunmasında özellikle son yıllarda çıkarılan yasalarla önemli bir ivme kazandığına dikkat çekti.

Tüketicilerin bu konuda bilinçlenmesinin de büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Demirtaş, “Tüketicilerin karşılaştıkları sorunların İl ve İlçe Hakem Heyetlerimiz tarafından çözümlenmesi çok önemli. Tüketicilerimizin karşılaştıkları sorunların giderilmesi, bu konuda gerekli denetimlerin yapılması konusuna da büyük önem veriyoruz. "15 -21 Mart Tüketici Haftası" dolayısıyla tüm tüketicilerimizin haklarının korunmasında elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi bir kez daha vurguluyorum. Bu vesile ile İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerimizin görevlilerine çalışmalarında başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızın ‘Tüketici Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha