Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Tarih boyunca her türlü zorluğa göğüs geren asil milletimiz bu vatan topraklarında özgürce, milli birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edecektir” dedi.

Vali Demirtaş, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Çanakkale Zaferi’nin; tarih boyunca onuruyla yaşamış, geçmişi zaferlerle dolu olan ve Anadolu’nun bağrındaki bu şanlı tarihin izleri üzerinde kurulan güzel ülkemize vurulmak istenen kelepçeleri yakıp eriten bir ateş olduğu gerçeğini asla unutmuyoruz" ifadesini kullandı.

Vali Demirtaş şunları kaydetti:

"Aziz şehitlerimizin sergilediği destansı kahramanlığın ışığında; rengini şehitlerimizin döktüğü kandan alan ay yıldızlı bayrağımızı, büyük bir inanç, coşku ve gururla dalgalandıracağımızı, tarih boyunca milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha kararlılıkla ve yüksek sesle haykırıyoruz.

Bilinmelidir ki aziz milletimiz; birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik hain odakların amaçlarına ulaşmalarına asla izin vermeyecek, asla müsamaha göstermeyecek, gerekli yanıtı her koşulda verecektir.

Tüm etnik kökenleriyle tarih boyunca birlikte barış içinde yaşamış olan milletimizi bölme gayretleri beyhude çabalar olmaktan öteye gidemeyecek, tarih boyunca her türlü zorluğa göğüs geren asil milletimiz bu vatan topraklarında özgürce, milli birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edecektir.

Bu duygularla, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, daima sahip çıkacağımız şehit aileleri ve yakınları ile milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Ünüvar: “Çanakkale’de alınan zafer tüm düşmanların oyununu bozmuştur”

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise mesajında Çanakkale Savaşı’nın, düşmana karşı bir bent gibi durup, geçit vermeyen kahramanların destanı olduğunu belirtti.

Çanakkale Savaşı’nın genç yaşlı demeden halkın bütün kesimlerini bir araya getirdiği ve omuz omuza mücadeleye sevk ettiğini vurgulayan Ünüvar, “18 Mart 1915 tarihi dünyada birçok ülkenin birleşerek, zayıf düşmüş mağdur bir milletin üzerine sebebini bile bilmeden geldikleri gündür. Hatta savaşın içinde bir asker olan Avustralya 1895 doğumlu J.J. Rayan bir röportajında ‘İyi dürüst ve cesur askerdiler. Nereye gittiğimizi bilmiyorduk. Ne Türkiye, ne de Türkler hakkında bilgimiz yoktu. Türk askerleri cesurdu, ölmekten korkmuyorlardı. Askerler silah donanımı ve beslenme açısından yetersiz görünüyorlardı. Türkiye’yi ve Türkleri de hiç tanımıyorduk. Çıkartıldığımızda bile askeri yöneticiler bize hiç bilgi vermemişlerdi. Hedefimiz, amacımız neydi onu bile tam bilmiyorduk’ demiştir. Çanakkale cephesi bir savunma cephesidir, bu cephede alınan zafer tüm düşmanların oyununu ve planını bozmuş, tüm dünya bu zaferi konuşmuştur. Bu zaferle devamında İstiklal Savaşı’nın başlangıcı ve bağımsızlık ruhunun vücut bulduğu bir savaştır” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’de olduğu gibi 101 yıl sonra 15 Temmuz’da kahraman Türk milletinin tekrar bir destan yazdığını ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti:

“Bugün 102. yılında andığımız şehitlerimizin mekanları cennet olsun derken, bir daha böyle zor günleri yaşamamak dileğiyle şehitlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni: "Çanakkale Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır"

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de Çanakkale Deniz Zaferi’nin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Yeni, mesajında, “Çanakkale Deniz Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Bu milletin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en veciz örneklerinden biridir. Aynı zamanda, eşsiz bir kahramanlık destanıdır” dedi.

Başkan Yeni, mesajında şunlara yer verdi:

“Bugün bu vatan toprakları üzerinde bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu atalarımızın istikbalimiz adına verdikleri canlara borçluyuz. Şehitlerimizin kanlarıyla sulayıp bizlere emanet ettiği bu topraklara, aynı şuurla sahip çıkarak bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devreceğiz. Sahip olduğumuz vatan, millet, bayrak ve ezan sevgisini ve şuurunu nesillerimize de aktarmalıyız. Bu vesileyle, 18 Mart Şehitler Günü ve bugüne adını veren Çanakkale Zaferinin 102’nci yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.”

Baş: “Çanakkale ruhunu yeniden tesis etmeye mecburuz”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, yayınladığı mesajda, “Bugüne kadar ülke ve millet olarak pek çok badireler atlatmış olan yüce Türk milleti, en büyük sınavlarından birini de 102 yıl önce Çanakkale’de vermiştir. Üç kıtadan Anadolu’ya çekilme sonucunun yanında maddi ve manevi kaynaklarını tüketen Osmanlı Devleti’nin en ağır bedelleri ödediği Birinci Dünya Savaşı’nın önemli eşiklerinden biri olan Çanakkale Deniz Savaşı, milletimiz için varlık yokluk savaşına dönüşmüştü. Allah’a bin şükür ki; dönemin üstün teknolojisi, inanmış ordu karşısında anlamını yitirdi, top ile barut kokan sözde medeniyet, iman karşısında diz çöktü” ifadelerini kullandı.

Başkan Baş, mesajını şu şekilde tamamladı:

“Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşları olmak üzere, vatanımızın birliği, milletimizin dirliği uğrunda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında toprağa düşüp şehitlik mertebesine yüklesen bütün yiğitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyor, halen aramızda varlıklarıyla onur duyduğumuz kahraman gazilerimize sağlık ve mutluluklar niyaz ediyor, milletimizin ortak zaferini tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Barut: “Çanakkale destansı kahramanlık mücadelesidir”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise yayınladığı mesajda, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102 yıldır dünya genelinde dilden dile aktarılan bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek emperyalizme karşı mücadelede yeniden Çanakkale ruhuna ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Çanakkale’deki vatan savunmasının, aradan geçen 102 yıla karşın tüm dünya tarafından bir kahramanlık destanı olarak kabul edildiğine işaret eden Barut, şöyle devam etti:

“Çanakkale, tarihin akışını değiştiren, Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olan bir zaferdir. Ulusumuz verdiği destansı mücadelede canıyla, kanıyla Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Tek karış vatan toprağını düşmanlara bırakmayan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”
Kaynak: iha