Adam kaçırma sigortası geliyor
  
DÜNYANIN en büyük sigorta broker şirketleri arasında bulunan Gras Savoye Willis Türkiye'de, adam kaçırma ve fidye sigortası hizmeti vermeye başlıyor.

Gras Savoye A.Ş Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Kemal  Dinçer, Somali'de Türk gemilerinin kaçırılması sonrası birçok kurumdan bu konuda telefon aldıklarını söyledi. Yaşar Üniversitesi'nde adam kaçırma ve fidye sigortaları hakkında düzenlenen toplantıda konuşan Dinçer, Türkiye'de uygulanmayan bir sigorta türü  olan adam kaçırma ve fidye sigortasıyla ilgili bir süredir tanıtım çalışması  yaptıklarını söyledi.

Dünyada çok uluslu iş yapan şirketlerin sıklıkla kullandığı bu sigorta türünün son yıllarda uzak ülkelerde yatırım ve iş yapan Türk şirketi sayısının artmasıyla Türkiye'de de yaygınlaşacağını dile getiren Dinçer, bu sigortayla adam kaçırma olayı yaşandığında fidye ödenmesi dahil tüm işlemlerin kendileri tarafından yürütüldüğünü dile getirdi. Son dönemde Somali açıklarında ve Aden Körfezi'nde yaşanan gemi kaçırma olayları sonrası dünya kamuoyunun bu sigortalara ilgisinin arttığını söyledi.

Dünyada bu tür olaylar sonucunda her yıl toplam 500 milyon dolarlık fidye ödemesi gerçekleşiyor.

 

Editör: TE Bilişim