ABD'de inşa edilen ve işletilen ilk hidrojen yakıt hücreli gemi yolcu feribotu olarak faaliyet göstermek üzere suya indirildi.

Sea Change isimli 21 metrelik geminin, Kaliforniya San Francisco'da 75 yolcu kapasitiyle çalışacak hidrojen yakıt hücresiyle çalışan elektrikli bir feribot olduğu biliniyor.

Tasarımında Incat Crowther imzası taşıyan sıfır emisyonlu gemi All American Marine tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde hidrojen gemileri geliştirmek için de kullanılabilecek bir prototip olarak inşa edildi.

ABD Sahil Güvenliği'nin sahip olduğu gemiler ile ticari gemiler için hidrojen yakıt sistemlerine onay verilmesi için çalışmalar hala yürütülürken, tamamlanan feribotun düzenleyici ve denetleyici kurumlar için sıfır karbon emisyonlu gemi tahrik teknolojisinin uygulanabilirliğini sergileyeceğine inanılıyor.

İnşaat denetimi ve yönetimi Hornblower Group tarafından yönetilirken, geminin sahibi ABD denizcilik sektörünün karbondan arındırılmasını ve enerji geçişini hızlandırmak için sıfır karbon emisyolu gemilerden oluşan bir filo inşa eden SWITCH Maritime isimli özel bir yatırım platformu olacak.

SWITCH'in CEO'su ve kurucu ortağı Pace Ralli; “ABD Sahil Güvenlik, yenilikçi teknoloji ortakları ve All American Marine gibi sınıfının en iyisi tersanelerinden biriyle yakın bir şekilde çalışarak karbonsuz denizciliğe geçişi bugün gerçeğe dönüştürüyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim