7 PROJEMİZ, AB AKTİF İSTİHDAM TEDBİRLERİ HİBE PROGRAMINA KABUL EDİLDİ

Yine birinci olduk

İzmir, Ege ve Akdeniz'den 5 il ile yarıştı. Manisa ve Denizli'nin 1'er, Aydın ve Antalya'nın 2'şer çalışması kabul edildi

İzmir'in kadın ve gençlerin iş sahibi olmasını hedefleyen 7 projesi, AB Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı kapsamında kabul edildi. Bu kapsamda Ege ve Akdeniz'den 5 il ile yarışan İzmir, onaylanan 7 projesi ile birinci oldu. Toplam 13 proje onaylanırken Manisa ve Denizli'nin 1'er, Aydın ve Antalya'nın 2'şer projesi kabul edildi. Aynı grupta bulunan 5 ilden 1'i olan Balıkesir'in ise hiç bir projesi onaylanmadı. İzmir'in bu alanda gösterdiği başarıdan memnun olduğunu ve kadın istihdamının büyük önem taşıdığını belirten İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Bu projeleri, ülkemizin kalkınmasında ve güçlenmesinde çok önemli bir yere sahip olan kadınların daha katılımcı olması nedeniyle destekliyoruz" dedi.

ALKIŞLAMAK GEREKİR

Vali Kıraç, İzmir Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kadınların yaşlı bakımı konusunda eğitilmesine yönelik projesi ile Menderes Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin kadınların seralarda organik tarım ve doğru üretim yapmasını öngören projesinin onaylanmasına çok sevindiğini belirtti.

Kıraç, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın projesi kapsamında pek çok işsiz kadın, yaşlıların bakımı konusunda eğitilecek. Menderes Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin projesi sayesinde ise kadınlar, seralarda daha doğru üretim yapacak. Kadın istihdamına yönelik bu projeleri alkışlamak lazım" dedi.

İller, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a bağlı olan AB Projeleri Türkiye Temsilciliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından gruplandırıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi bazı iller merkez il olarak belirlenirken gruplar yapıldı. İzmir'in merkez il olduğu Ege ve Akdeniz grubuna Antalya'da dahil edildi. Aktif istihdam tedbirleri hibe programı kapsamında İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Antalya ve Balıkesir, bir grupta toplandı. Bu grup için toplam 1 milyon 500 bin euroluk hibe dağıtılması kararı alındı. İzmir 7 projesi ile 1 milyon 500 bin euronun 838 bin 249 eurosunu almaya hak kazandı. Kalan para ise projesi kabul edilen diğer illere dağıtıldı. 

İŞTE ONAYLANAN 7 PROJE....

1- Kadınlara yaşlı bakım eğitimi:

İzmir Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan proje kapsamında kadınlara yaşlı bakımı konusunda eğitim verilecek. Eğitim sonrasında sertifika alan kadınlar, bilinçli yaşlı bakımı konusunda istihdam olanağına sahip olacak. Bu proje kapsamında 118 bin 547 euro harcanacak.

2- Kadınlara organik tarım eğitimi:

Menderes Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından verilen proje kapsamında kadınların seralarda organik tarım ve doğru üretim yapılması amaçlanıyor. Bu proje ile kadınlar gerekiyorsa doğru miktarda tarım ilacı kullanmasını, gerekmiyorsa organik üretim yapmasını öğrenecek. Bu sayede ürün kalitesi artarken kadınların istihdamının artırılması hedefleniyor. Bu proje kapsamında 68 bin 81 euro kullanılacak.

3- Gemilere personel yetişecek:

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu'na ait proje kapsamında genç işsizlerin gemi personeli olarak eğitilmesi amaçlanıyor. Gemilerde kalifiye personel bulunmasının hizmet kalitesini artırırken kaza riskini azaltacağına inanılıyor. Bu proje için 126 bin 968 Euro harcanacak.

4- Sahne arkasına eleman bulacaklar:

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, gençlere yönelik bir projeyi onaylattı. Bu projede sahne arkası için yetenekli personeller eğitilecek. Sanat camiası, sahne arkası personelin kalifiye olmasının çok önemli olduğunu belirterek Güzel Sanatlar Fakültesi'nin projesini önemli buldu. Bu proje kapsamında 215 bin 239 euro gönderildi.

5- Pazarlama elemanı yetiştirilecek:

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan projede pazarlama sektörü için eleman eğitimi yapılacak. Bu eğitimler sonrası ihracat sektöründeki pazarlama elemanı sıkıntısının önemli ölçüde kapatılması hedefleniyor. Bu proje için 133 bin 629 euroluk harcama yapılacak.

6- Makine operatörü eğitimi:

Küçük Ölçekli İşletmeler (KOBİDER) tarafından hazırlanan proje kapsamında dijital torna makineleri için operatör yetiştirilecek. Özellikle otomotiv ve kalıpçılık sektöründe kullanılan makinenin eğitimli operatörlerle daha verimli olacağı belirtiliyor. Bu proje için 68 bin 417 euro kullanılacak.

7- Plastik sektörüne yeni elemanlar:

Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan proje doğrultusunda plastik sektörüne profesyonel elemanlar yetiştirilecek. Dernek tarafından eğitimden geçirilecek olan elemanlar, plastik sektöründe şans arayacak. 10 aylık eğitim programını öngören proje için 107 bin 368 euro harcanacak.  

Editör: TE Bilişim