Türkiye'nin en büyük ultralüks yat imalatçılarından Vicem Yat, Antalya ve İstanbul'daki tesislerinde 32, 15 ve 10. 75 milyon dolarlık üç yat ile bir de fiyatı açıklanmayan Avrupa'nın en büyük el yapımı ahşap motoryatını aynı anda yürütülen çalışmalarla imal ediyor. Firma, iki ay içinde İstanbul'daki tesislerini de tamamen Antalya'ya taşıyacak ve 2 olan fabrika sayısı da 3'e çıkartılacak.

Antalya'daki iki ve İstanbul'daki bir fabrikasında bugüne kadar 150'ye yakın tekne üreten Vicem Yat, İstanbul'daki üretim tesislerini tamamen kapatarak, Antalya'ya kaydırıyor.

Antalya Serbest Bölge'de iki fabrikası bulunan firma, İstanbul'dan taşıyacağı fabrikası ile Antalya'daki üretim tesislerinin sayısını 3'e yükseltecek.

1992'den itibaren İstanbul'da yat üretimi yapan firmanın faaliyetlerini tamamen durduğu gibi çeşitli spekülasyonlara neden olan bu konuya açıklık getiren Vicem Yat Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Hafızoğlu, faaliyetlerini durdurmalarının söz konusu olmadığını, Antalya Serbest Bölge'de 2000'li yılların başında kurulan iki fabrikaya ek olarak İstanbul'daki tesisin de Antalya'da üçüncü fabrika olarak üretimini sürdüreceğini açıkladı.

Böylelikle üretimin tamamıyla Antalya'da sürdürüleceğini belirten Hafızoğlu, bunun nedeni olarak ise Antalya'nın hava şartlarını, Antalya Serbest Bölge'deki kaliteli işgücünü, deniz kıyı mesafesinin yakınlığını ve malzeme alımındaki kolaylıkları gösterdi.

İSTANBUL'DAKİ TEKNENİN YAPIMI ANTALYA'DA DEVAM EDECEK

Bugüne kadar Amerika, Fransa, İtalya ve Türkiye'de yaklaşık 150 yat imalatı ve satışı gerçekleştiren firma, Antalya'daki tesislerinde üç, İstanbul'da ise bir ultralüks yatın üretimini aynı anda sürdürüyor.

İstanbul'da iki ay içinde faaliyetlerini tamamıyla sonlandıracak olan firmanın 2012'nin ilk çeyreğinde denize indirilecek olan 35 metrelik kompozit 'Volcanline 35' adlı ultralüks yatı da Antalya'ya getirilerek, yapımına burada devam edilecek.

Dünyaca ünlü tasarımcı Hollandalı Frank Mulder'in tasarımı olan 15 milyon dolarlık bu yat, 3 katlı, özel tasarım sahip odası ve 3 misafir kamarasından oluşuyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK TEK PARÇA KALIBI

Yine Frank Mulder imzalı Avrupa'nın en büyük tek parça kalıp içinden çıkartılan 'Volcanline 46 M', 46 metre boyundaki kompozit ultralüks yatı da stok olarak üretiliyor. Satış fiyatı 32 milyon dolar olarak açıklanan 46 metrelik kompozit yat, 2012'in Mart ayında suya indirilecek.

Bu yatın proje çalışmalarına 2008'de başlandığı belirten Vicem Yat Genel Müdürü Ali Tanır, 3 katlı, sahip kamarası ile birlikte toplam 6 kamara, oyun salonu, jakuzi, yüzme havuzu gibi özelliklere sahip olan bu yatın Avrupa'nın en büyük tek parça kalıptan üretilen ultralüks yatı olduğunu kaydetti.

AĞIR SİLAHLARA KARŞI KORUMALI

Firmanın adı açıklanmayan bir Türk işadamı için Avrupa'da B6 olarak derecelendirilen ağır silahlara kadar korumalı panik odası ve sahip kamarasından özel denize kaçış noktası bulunan 'Volcanline 32 RPH', 32 metre uzunluğunda ultralüks kompozit yatının da imalatı sürüyor.

10 milyon 750 bin dolarlık bu yat ise 2 katlı, jakuzi, yüzme havuzu, araç garajı, özel tasarım sahip kamarası ve 3 misafir kamarası özelliklerine sahip. Bu yat da 2012'nin ilk çeyreğinde denize indirilecek.

Firmanın yapımı devam eden ultralüks yatları arasında Avrupa'nın en büyük el yapımı ahşap ultralüks yatı da bulunuyor. İki kat ve yüzme havuzu, jakuzi gibi birçok özelliğe sahip olan 'V100 Cruiser', 32 metre boyunda olacak ve fiyatı da henüz belirlenmedi. Bu yat da Ekim ayında denize indirilecek.

Vicem'in projeleri arasında 'Vanguard 45' adı verilen 13. 5 metre uzunluğundaki 45 feet hıza sahip çok hızlı ve yine çok lüks bazı özelliklere sahip sürat teknesi de bulunuyor.

Firmanın Genel Müdürü Ali Tanır, ürettikleri tüm yatların arıtma sistemlerindeki teknoloji ile dünyanın en çevreci yatları olduğunu da sözlerine ekledi. -

Editör: TE Bilişim