14 Yıl Sonra İlk; Fincantieri Yeni Yolcu Gemisini Teslim Ediyor 14 Yıl Sonra İlk; Fincantieri Yeni Yolcu Gemisini Teslim Ediyor

İtalyan Donanmasına ait Sauro sınıfı 3 denizaltının son durağı İzmir oldu. Sauro sınıfı denizaltılar, söküm işlemleri için İzmir’deki Aliağa Geri Dönüşüm Tesisleri’ne sevk edildi.

İtalyan Donanması’na uzun yıllar hizmet veren kullanım dışına çıkan üç denizaltı, söküm için İzmir Aliağa’ya götürülmek üzere son yolculuğuna çıktı. Gemiye yüklenen denizaltılar, önümüzdeki günlerde Aliağa’ya ulaşacak. İtalya’da 5-6 Nisan’da Tino Adası açıklarında üç denizaltı gemiye yüklendi. 8 Nisan’da da taşıyıcı gemi İzmir’e doğru yola çıkt

Bildirildiğine göre denizaltıların yanı sıra Artigliere ve Bersagliere devriye gemileri ile Scirocco ve Maestrale fırkateynlerini de Aliağa’da parçalanacak.

Carlo Fecia di Cossato, Leonardo da Vinci ve Guglielmo Marconi adını taşıyan denizaltılar, 2000’lerin başında hizmetten çıkartıldı. Hepsi Sauro sınıfı olan denizaltılardan İtalyan Donanması için toplam 8 adet inşa edilmişti.

Halen gemilerin 4 adeti aktif olarak görevde. Kalan dördü de emekli edildi.

En son Aliağa’daki söküm merkezine Brezilya’nın emekli ettiği Sao Paulo Uçak Gemisi’nin getirilmesi planlanmış ancak asbest nedeniyle karşı çıkılması sonrasında uçak gemisi Atlantik Okyanusu’nda batırılmıştı.

Editör: Nermin İstikbal