2009'Da İstanbul Dünyay Ağırlayacak
 
Nuray Gürel - 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, bu yıl çok sayıda büyük organizasyona ev sahipliği yaparak tüm dünyanın ilgisini Türkiye'ye çekecek.

''5. Dünya Su Forumu'' 16-22 Mart tarihleri arasında İstanbul'da toplanacak.

İstanbul'un ''dünya su başkenti'' olacağı ''5. Dünya Su Forumu''na 130'a yakın bakan, 20-30 arasında devlet başkanı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaklaşık 20 bin kişinin katılması öngörülüyor.

Altın ve mücevher sektörünün uluslararası alanda en büyük örgütlenmesi olan ve BM ile AB tarafından tanınan Dünya Mücevher Konfederasyonu'nun ''2009 Dünya Kongresi'' de 3-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak.

''Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Guvernörler Kurulları Yıllık Toplantıları,'' 6-7 Ekim 2009 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak.

Türk Moleküler Tıp Derneği tarafından düzenlenen ''III. Uluslararası Moleküler Tıp Kongresi'', 5-9 Mayıs tarihleri arasında Harbiye Askeri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kongreye, Nobel Kimya Ödülü sahibi Robert Huber de konuşmacı olarak katılacak.

Dünya sporseverlerinin gözünü İstanbul'a çevirecek olaylardan ilki UEFA Kupası finali olacak. UEFA Kupası'nda 2008-2009 sezonu final maçı, 20 Mayısta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapılacak.
 
İstanbul Park Pisti'nde 5-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak  ''2009 Formula 1 ING Türkiye Grand Prix''i, dünyaca ünlü yarış pilotlarını ve F1 meraklılarını İstanbul'a getirecek
.

Editör: TE Bilişim