20. YIL YELKEN KUPASI YARIŞLARI SONUÇLANDI….

*Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “20. Yıl Yelken Kupası Yarışları”, Karşıyaka Yelken Kulübü’nde gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. 


Deniz Ticaret Odası’nın kuruluşunun 20. yılı nedeni ile düzenlenen, Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ile koordine edilen ve iki gün süren “20. Yıl Yelken Yarışları”,  denizciliğe ve yelken sporuna gönül verenlerin katıldığı ödül töreni ile tamamlandı.

Karşıyaka Yelken Kulübü’nde düzenlenen ödül törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, denizcilik üniversitelerinin öğretim üyeleri,  deniz kuvvetlerinin üst düzey komutanları, denizcilik kuruluşlarının yöneticileri ile Odanın yönetim kurulu katıldı. 

9 kulüpten toplam 90 sporcunun katıldığı  yarışmada, 6 sınıfta birincilikleri bulunan ve optimist dalında birinci olan Karşıyaka Yelken Kulübü, tam donanımlı optimist tekne kazandı.
KSK Yelken Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada, optimist genelde Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Muratcan Toyçelebi,  optimist bayanlar sınıfında Çeşme Yelken Kulübü’nden Ceyla Yurtseven , laser 4.7 erkeklerde Çeşme Yelken Kulübü’nden Nicolas Manusso, laser 4.7 bayanlarda Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Arya Sevgen, laser 4.7 Junior sınıfından Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Mehmet Haliloğlu birinciliği elde etti.

Laser Radyal, Laser Radyal Genç ile Laser Standart sınıflarında ise Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Serkan Yapan, Bahadır Ekin ile Onur Derebaşı birinciliğe hak kazandı.

Karşıyaka Yelken Kulübü’nde düzenlenen ve İzmir’deki 8 yelken kulübünün katılımı ile yapılan yarışmanın ödül töreninde konuşan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, İzmir Körfezi’nde gerçekleşen yarışmaya katılan tüm yelkencilerin iki gün boyunca büyük mücadele verdiğini belirterek, gösterdikleri başarıdan dolayı kendilerine teşekkür etti.

Yelken Yarışlarını geleneksel hala getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Dologh, “İzmir Körfezine baktığımızda çoğu zaman sadece yük ya da konteyner gemilerinin olduğunu görüyoruz. İşte biz bu gemilerin yanına yelkenlileri eklemek istedik. Yıllardır kötü kokusu ile adını duyuran İzmir Körfezi’nde artık yelken yarışlarının yapıldığını göstermek istedik. Bundan sonra her yıl İzmir Körfezi’nde süzülen  yelkenli tekneleri göreceğiz. Hedefimiz ise yarışmanın, bölgemizde ve Türkiye’de yılın en önemli ve değerli kupalarından biri haline getirilmesi. Bu amaçla yola çıktık. Rotamız; deniz ve deniz sevgisi” diye konuştu.

Kaynak: Nuran Can/İzmir

Editör: TE Bilişim