HMS Erebus ve HMS Terror, 1845'te Kuzeybatı Geçidini bulmak için Kent'teki Greenhithe'den yola çıkan bir keşif gezisi sırasında kayboldu. Arkeologlar, Kanada açıklarında battıktan yaklaşık iki asır sonra HMS Erebus'un kalıntıları arasında yüzlerce korunmuş eser buldu.

Tarihi Bergama Vapuru’nda “Atatürk ve Cumhuriyet Gemileri Sergisi” açıldı  Tarihi Bergama Vapuru’nda “Atatürk ve Cumhuriyet Gemileri Sergisi” açıldı 

Arkeologlar, Kanada açıklarında battıktan yaklaşık iki yüzyıl sonra HMS Erebus'un kalıntıları arasında yüzlerce korunmuş eser buldu.

Batıkta araştırmalarını tamamlayan su altı ekibi Parks Canada'nın bulduğu eserler arasında tabancalar, mühürlü ilaç şişeleri, oltalar ve denizci sandıkları yer alıyor.

HMS Erebus ve HMS Terror, 1845 yılında Atlantik ile Pasifik'i birbirine bağlayan kutup yolu olan Kuzeybatı Geçidi'ni bulmak için düzenlenen bir keşif gezisi sırasında kaybolmuştu. 

İngiliz Kraliyet Donanması subayı ve Arktik kaşifi John Franklin tarafından yönetiliyordu.

Gemiler geri dönemedi ve İskoç kaşif John Rae, gemilerinin iki yıl boyunca deniz buzullarında mahsur kaldığını keşfetti. Bu sırada 129 mürettebat üyesinin tamamının öldüğüne inanılıyor.

Editör: Nermin İstikbal