1000 kişilik eğlence gemisi suya indirildi  

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi'nde geçen yıl yapımına başlanılan Türkiye’nin en büyük günübirlik eğlence gemisi suya indirildi. 2.5 milyon dolara mal olan gemi, 3 ay sonra Alanya’da hizmete girecek.

Orkan Denizcilik tarafından 2008 Ocak ayında Manavgat’ta Ortaklar Tersanesi'nde yapımına başlanılan 45 metre boyunda 12 metre genişliğinde 2 katlı gemi son aşamaya geldi. Gövdesi monte edilen ve motoru takılan gemi Manavgat Irmağı'na indirildi. 2.5 milyon dolara mal olan ve iç donanımı yapılan geminin Mart ayında eksikliklerinin tamamlanması bekleniyor. 2 bin metrekare alana sahip 1000 kişi kapasiteli günübirlik yolcu gemisi, Alanya’da hizmet verecek. Gündüzleri günübirlik turlar düzenlenecek gemi, akşamları da eğlence hizmeti verecek. Gemi Manavgat Irmağı'ndan denize indirilecek.

Gemilerinin Alanya’da turizme çeşitlilik getireceğini belirten Orkan Denizcilik sahibi Önder Kabakçı, geminin Avrupa standartlarına göre yapıldığını, bölgenin en modern ve donanımlı gemisi olacağını söyledi. Geminin projesini kardeşi Fatih Kabakçı ile seyahat ederken düşündüklerini belirten Kabakçı, şunları kaydetti:

“Orkan Denizcilik olarak Alanya’da 11 yıldır faaliyet gösteriyoruz. ‘Orkan 1’ adlı ilk ahşap teknemizi 1996 yılında Fethiye’den aldık. 2001 yılında da ‘Orkan 4’ ve ‘Orkan 5’ teknelerimizi kendimiz yaptırdık. Geçen yıl 2 kardeş olarak yeni bir projeye imza atmak istedik. Fatih ve Önder Kabakçı olarak araştırma ve geliştirmeyi seviyoruz. Karadeniz bölgesi, Yunanistan, Mısır gibi yurt dışı ülkeleri de gezerek biz bu işi Alanya’da nasıl yapabiliriz diye bir araştırma içerisine girdik ve böyle bir gemi yapmayı planladık. 2008 yılının Ocak ayında Manavgat’ta Ortaklar Tersanesi'nde yapımına başlandı. Olumsuz şartlar altında olmasına rağmen 1 yıl gibi kısa sürede bu gemiyi yapmayı başardık. Turizmi çeşitlendirmeyi düşünüyoruz. Gemimizde gündüzleri günübirlik turlar düzenlenecek, akşamları da eğlence hizmeti verecek. Ayrıca gemimiz, düğün ve parti gibi organizasyonlarda hizmet verebilecek.”

ALANYA’YA CANLILIK GETİRECEK

Alanya bölgesinde kışın yat turizminin zayıf olduğunu belirten Kabakçı, “Biz sezona böyle bir gemiyle gireceğiz ve sezonun canlı geçeceği beklentisindeyiz. Gemimiz bölgenin en modern ve en donanımlı gemilerinden biridir ve Avrupa standartlarında inşa edildi. 2 ay sonra personeliyle beraber tam teşekküllü hazır olacak gemimizi diğer ülkelerden bu işi yapmak isteyenler gelip inceliyor. Yeni sezonda Alanya’ya canlılık getireceğimize inanıyorum” diye konuştu.  (dha)

Editör: TE Bilişim