Kurucaşile Belediyesi tarafından düzenlenen, Kurucaşile 10. Ahşap Tekne ve Yat Festivali Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un katılımı ile gerçekleştirildi.

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın'ın açış konuşmasıyla başlayan festival de Bosna Hersek, Gürcistan ve Ukrayna Halk Dansları topluluklarının gösterileri büyük ilgi topladı. Bartınlı yerel sanatçı İlkim Aydın ve Bolulu Ramazan Çelik'in konseriyle devam eden festivalde Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç yurtdışından gelen halk dansları ekiplerine plaket ve hediyelerini takdim etti.

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç festivalde yaptığı konuşmada, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın ve festival organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederek, Ahşap Tekne ve Yat imalatının Kurucaşile'de 400 yıldan bu yana sürdürülen bir gelenek olduğunu, bu geleneğin yaşatılması adına festivalin önemli olduğunu söyledi. Ahşap Tekne ve Yat imalatını merdiven altı ve derme çatma atölyelerden kurtarmak için çalışmalar başlattıklarını belirten Milletvekili Tunç, bunun için gerekli yer tahsisi çalışmalarını gerçekleştireceklerini ifade etti. Kurucaşile'de yüzyıllardan bu yuna ustalarımızın sürdürdüğü bu geleneği gelecek nesillere daha profesyonelce aktarmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Milletvekili Tunç, Ahşap Tekne ve Yat Lisesinin yanısıra artık bu işin bir Yüksekokulunun Kurucaşile'de açılmasını istediklerini ve bu amaçla Bartın Üniversitesine bağlı Yüksekokulun Kurucaşile'de geçen yıl faaliyete başladığını Yat İşletmeciliği ve Gemi İnşa bölümlerinin önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğini geleneksel ustalık ile bu işin teorisini öğrenen gençlerin birlikte Kurucaşile'yi Ahşap Tekne ve Yat imalatında bir dünya markası yapacaklarını söyledi.

Kurucaşile'nin en önemli sorunu olan yol sorununa el attıklarını belirten Milletvekili Tunç; "2009 yılında gerçekleştirilen festivale Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım katılmıştı. Karayolu ile Kurucaşile'ye gelmiş ve yolumuzun durumunu bizzat görmüştü ve o festivalde yolun yapılacağı sözünü vermişti. 2010 yılında Çakraz-Kurucaşile yolu programa alındı, 2011 yılında da proje çalışmaları bitti ve yolun yapım ihalesini gerçekleştirdik ve yol çalışmalarını başlattık. 54 km. uzunluğundaki Bartın-Kurucaşile yolunun Çakraz'a kadar olan 25 km.lik bölümünü bölünmüş yol olarak tamamlamak üzereyiz. Çakraz-Kurucaşile arasında da 4 tünel var, tünellerin inşaatına başladık. Tünellerden ilki 968 metre, ikinci tünel 2600 metre, üçüncü tünel 2400 metre, dördüncü tünel de 4600 metre uzunluğunda olacak, 4 tünel çift gidiş geliş şeklinde olacağı için 8 tüp olacak ve tünellerin toplam uzunluğu 21 km. olacak. Dağları deliyoruz, Kurucaşile'ye, sizlere ulaşmak için, ben buradan bu büyük yatırımları memleketimize kazandıran başta Sayın Başbakanımıza ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a tüm Kurucaşileliler adına teşekkürlerini gönderiyorum" dedi.

Kurucaşile halkının yoğun ilgi gösterdiği 10. Ahşap Tekne ve Yat Festivali halkoyunları gösterileri ve konserlerin ardından sona erdi. Festivale Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un yanı sıra Bartın Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Ak Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, İlçe Başkanı Murat Erfındık, Kurucaşile Kaymakamı Mehmet Gazi Kaya, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, İl Genel Meclisi Üyeleri Ayhan Özçelik, Kenan Dursun, İl Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, Kurucaşile Belediye Meclis üyeleri katıldı.

 

Editör: TE Bilişim