Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı kendilerini ziyarete gelen engellilere, çalışanlarının tümü engellilerden oluşacak kafe sözü verdi.
Engelliler Haftası nedeniyle Çaycuma’da faaliyet sürdüren Uzman Ekip Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve öğretmenleri, çocukların aileleriyle birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı ziyaret etti. 2005 yılında çıkarılan yasa ile engellilere birçok hak tanındığını söyleyen Uzman Ekip Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğretmenlerinden Bahattin Miyanyedi, “Bu yasa sayesinde engelliler pek çok hizmeti alabiliyor. Anca özellikle eğitim alanında ciddi sıkıntılarımız var. Aileler çocuklarının özürlü olduğunu kabul etmek istemiyor. Normal okullarda eğitim görmeleri için ısrar ederek aslında çocuklarına kötülük yapıyor. Çocuğu bizde eğitim gören aile kendini aşağılanmış hissediyor. Rehabilitasyon merkezlerinde özel eğitim almış öğretmenler tarafından birebir eğitime tabi tutulan özürlü bir çocuğun toplumla uyum sağlaması çok daha kolay. Diğer bireylerle aralarındaki makası verdiğimiz eğitimle biz daraltabiliriz. Ailelerin çocuklarının iyiliği için bilinçli davranması lazım” dedi.
KANTARCI: “EĞİTİM ŞART”
Engelli çocuklara özel ilgi gösteren Kantarcı, “Yaptığım pek çok hizmetten haz alıyorum ama esas beni doyuracak olan çocuklar, gençler, kadınlar gibi toplumun dezavantajlı kesimleri için yaptığım hizmetlerdir” dedi. Kentte engelli çocuklar için özel oyun alanları oluşturacaklarını da söyleyen Kantarcı sözlerine, “Bu konuda her türlü işbirliğine açığız. Yeter ki öneri getirin, sonrasında da sahip çıkın” şeklinde devam etti. “Eğitimin şart” olduğunu da söyleyen Başkan Kantarcı, “Bu özel çocuklarımız için toplumun çok daha bilinçli olması lazım. Sokak hayvanları için yaşadığımız sorunları, burada da yaşıyoruz. Kimileri hayvanları çok seviyor, kimileri çok korkuyor. Bizim de onları korumak gibi yasal yükümlülüklerimiz var” dedi. Öğretmenlerden gelen, özürlü bireylere de istihdam olanağı tanıyan, hatta tümden onlar tarafından çalıştırılacak bir işyeri açılması teklifini de olumlu karşılayan Kantarcı, terminal tesisleri içinde kafeterya türü bir işyerinin açılabileceğini söyledi.
Kaynak: iha