Yozgat’ın Sorgun ilçesinde genç girişimcilere yönelik KOSGEB bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
KOSGEB Sorgun Hizmet Noktası tarafından düzenlenen geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısına Sorgunlu girişimciler yoğun ilgi gösterdi. KOBİ Uzmanı Mücahit Alper Karcı’nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, girişimci adaylarına bir iş kurmadan önce yapılması gerekenler anlatıldı.
Karcı, iş yeri kuracak kişilerin uygulamalı eğitime katılarak belge almaları gerektiğini ifade etti. Başvuru koşulları hakkında bilgi veren Karcı, “Eğitime katılıp sertifika alındıktan sonra yeni iş yeri kuracak kişiler Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru yapabilirler. Bundan sonra da Maliye’ye kayıt yaptırıp resmi olarak iş yerlerini kurmaları gerekiyor. Bu aşamalardan sonra bize başvurabiliyorlar" dedi.
KOSGEB’e kayıt olduktan sonra girişimcilik desteği için müracaat yapıldığını vurgulayan Karcı, şunları kaydetti:“Girişimci adaylarımızı davet ediyoruz ve projelerini değerlendiriyoruz. Projesi kabul olan girişimcilerimizin taahhütnamesi alınarak süreci başlatabiliyorlar.Yeni girişimci desteğimizin üst limiti ocak ayı itibariyle 30 bin liradan, 50 bin liraya yükseltildi. Bunda herhangi bir ayrım bulunmamaktadır. Sadece destek oranı erkeklerde yüzde 70, hanım, engelli, gazi ve birinci derecede şehit yakını girişimcilerde de ilimizde yüzde 90’a çıkarıldı. Çünkü ilimiz 5’inci kalkınma bölgesinde bulunmaktadır. Biz de tüm girişimcilerimizi, girişimci eğitimine katılıp KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurmaya davet ediyoruz. Burada bizi dinlemeye gelen girişimcilerimize ve girişimci adaylarımıza teşekkür ediyorum."
Toplantı sonunda Sorgun Belediyesi’nin desteğiyle ileriki günlerde bir girişimcilik kursu düzenleneceği belirtildi.
Kaynak: iha