Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ülke genelinde uygulamaya konulan engellilere yönelik umut evleri Siirt'te hizmete girdi.

Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Müftüsü Faruk Arvas hizmete giren 2 umut evini ziyaret etti. Evleri gezen Vali Tutulmaz, yetkililerden bilgi aldı ve evlerde kalan engelli vatandaşlarla sohbet ederek, Engelliler Haftası'nı kutladı.

Devletin güçlü ve şefkatli yüzünü her alanda olduğu gibi bu alanda da gösterdiğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz, son yıllarda ülkede engelli bireylere tanınan hakların memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Umut evlerinin hizmete girmesinin içinde bulunulan Engelliler Haftası'na denk geldiğini vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolat, "Bakanlığının koruması altına aldığı kişiler için aile ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ve ilimiz bu uygulamaya geçen öncü illerden birisidir." dedi.

Daha sonra engelliler haftası nedeniyle hazırlanan yaş pastanın kesimi, Vali Tutulmaz ve engelli vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

Vali Tutulmaz, günün anısına kendisine hediye edilen fotoğraf portresini, umut evine bağışladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından illerde kurularak faaliyete geçirilen ‘Umut Evleri’ ile engelli vatandaşların bakım hizmetlerinin ev ortamında yerine getirilmesi amaçlanıyor.
Cihan
Kaynak: cha