Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Sarıkamış ilçesinde turizm çalıştayı düzenliyor.

SERKA tarafından düzenlenen çalıştay, Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda gerçekleşti. Çalıştayda konuşma yapan Kars Valisi Günay Özdemir, Kars'ın hem bölge hem ülke hem de Avrupa için çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Pekin'den Londra’ya kadar uzanan ipek yolunun Kars güzergâhından geçtiğini hatırlatan Vali Özdemir, bu manada Kars'ın çok önemli ekonomik ve kültürel anlamda misyon üstlendiğini ifade etti. Özdemir, şunları kaydetti: "Kars, her alanda çok önemli bir merkez olacak. Kars'a geçen hafta Çin Büyükelçisiyle beraber 20'ye yakın Çinli iş adamı geldi. Kars'la nasıl iş birliği yapabiliriz, nasıl yatırım yapabiliriz, bunu araştırdılar ve şunun farkındalar. Çin'de ürettiklerini Avrupa'ya göndermeleri için Kars'ın önemini biliyorlar. Bu arada ülkemizden de birçok yatırımcımız Kars'a yatırım yapmak istiyor. Ben sizlerle birlikte bu konuda bir yol haritası çizilmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çalıştayımızın bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

İki gün süre ile devam edecek olan çalıştaya, Ardahan Valisi ve SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Deniz, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve Türkiye’nin farklı üniversitesinden gelen akademisyenler ile STK temsilcileri katılıyor.Cihan
Kaynak: cha