Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale’den günlük 58 bin aracın geçtiğini söyledi.

Trafik düzeni ve güvenliğiyle ilgili farkındalığın sağlanması amacıyla Türkiye'de her yıl Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandığını açıklayan Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, dünyada ve Türkiye'de meydana gelen teknolojik gelişme, ekonomik büyüme ve hızlı nüfuz artışı her alanda olduğu gibi ulaşımda da farklı ihtiyaçları ortaya çıkardığını söyledi. Onar, "Ülkemizde her yıl 1 milyon yeni araç karayolu trafiğine çıkmaktadır. Bu yüzden trafik ve trafik güvenliği daha çok önem arz etmektedir. Ülkemizde meydana gelen kazalarda kusur oranlarına baktığımızda sürücü kaynaklı kazaların yüzde 89'luk bir orana denk geldiğini görmekteyiz. Bu da trafik kazalarını önlemede için en büyük sorumluluğun sürücülere düştüğünü göstermektedir. Alınan tedbirlere rağmen maalesef trafik kazaları meydana gelmektedir. Kırıkkale Türkiye'nin merkezi konumunda. Ankara yolundan 27 bin 835, Samsun yolundan 14 bin 489 ve Kayseri yolundan 15 bin 639 araç; toplamda yaklaşık 58 bin araç günlük Kırıkkale'den geçmektedir. Çok yoğun karayolu hareketliliğimiz var." dedi.

Ardından trafikte yılın sürücüleri seçilen Serdal Gökkaya, Mevlüt Öcal, Hakan Paran ile Gürbüz Biçer'e ve hediye verildi. Resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. 112 Acil Servis ekipleri rol icabı trafik kazasında sıkışmış bir vatandaşı araçtan güvenli bir şekilde çıkardı. Tören, itfaiye, sağlık, jandarma, karayolları ve trafik stantlarının gezilmesiyle son buldu.Cihan
Kaynak: cha