Kırıkkale’de kadınların çoğunluk olarak faaliyet gösterdiği dernek ve topluluklar, toplum içinde kullanıldığında insanı rencide eden sözlerin kullanımının engellenmesi için ‘Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum’ adı altında çalışma başlattı.

Projenin açılışı Polisevi’nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Bu konuda birlik ve beraberlik mesajı veren protokol üyeleri, projenin yürütülmesi için ciddi oranda hassasiyetle üzerinde duracaklarını ifade etti. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği, Sosyal Politikalar Topluluğu tarafından yürütülen 'Gençlik Projeleri Destek Programı' kapsamında başlatılan projeyle vatandaşların daha da bilinçlenmesi amaçlanıyor. Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin de 'Evimiz, Kültürümüz Her Yer Kırıkkale' isimli proje kapsamında destek verdiği çalışma kapsamında, Kırıkkale’nin ekonomisine de üniversite öğrencilerinin katkı oluşturması hedefleniyor.

Proje hakkında bilgiler veren proje sahibi Hafize Yıldız, “Teknoloji çağında hızla ilerleyen ve gelişen Türkiye genç nüfusun çokluğu ile dünyada önemli bir yere sahiptir. Genç ve dinamik çoğunluk ülke gelişimine katkı sağlarken kültürel anlamda da bazı sorunları beraberinde getirmektedir. Bunların başında dilimize giren yabancı kelimelerin çokluğu, argonun ve küfrün günlük yaşantıda olağan bir şekilde sokaklarda kullanılması gelmektedir.” dedi.

'Evimiz, Kültürümüz Her Yer Kırıkale' isimli proje hakkında bilgiler veren Sosyal Politikalar Topluluğu Başkanı Yaşar Atalay ise şunları söyledi: “Projemizde temel faaliyetler; Kırıkkale Üniversitesi'nde okuyan 25 bin üniversite öğrencisini ilde bulunan STK'lara ilgi ve becerileri doğrultusunda kanalize etmek, üniversite öğrencileri ve ildeki gençlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kurs, seminer, eğitim, atölye çalışmalarını organize etmek, ülkemizin birçok ilinde ayrıca uluslararası fuarlarda stant kurup Kırıkkale kültürünü en olumlu şekilde paylaşmak istiyoruz.”

Programda Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da konuşma yaptı.Cihan
Kaynak: cha