Çelik İş Sendikası ile Befesa Silvermet fabrikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi anlaşma ile sonuçlandı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Çelik İş sendikası İskenderun Şube Sekreteri Mehmet Güngör; çelik sektörünün zor dönemden geçtiği, bölgemizdeki bazı fabrikaların kapandığı, işlenecek mamulün bulunamadığı bir zaman da işçinin yüzünü güldürecek bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek, fabrika yöneticilerine teşekkür etti. Şube Sekreteri Güngör hiçbir zaman Çelik İş Sendikası olarak kapalı kapılar ardında sözleşmeye imza atmadıklarını işçilerle beraber bu sözleşmeyi yürüttüklerini ifade ederek çalışanlara da ayrıca teşekkür etti.

Törende söz alan fabrika Genel Müdür’ü Yusuf Dinç ise fabrikanın geçen yıl hammadde bulunamadığından yüzde 50 kapasiteyle çalıştığını, zor bir süreçten geçtiklerini Çelik İş Sendikası ile yapılan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin zorda olsa anlaşmayla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplu İş Sözleşmesinin olumlu sonuçlanmasına binaen karşılıklı iyi niyet göstergesi olarak tüm çalışanlara 20 gün ikramiye tutarında pirim verileceği ifade edildi.

Törene Çelik İş Sendikası Şube Mali Sekreteri Murat Kayış, Şube Eğitim Sekreteri Rıfat Alpboğan, Sendika Temsilcileri, Fabrika Yöneticileri ve tüm çalışanlar katıldı.

Sözleşmeye göre işçilerin maaşlarına 1. yıl için ortalama yüzde 15 ile yüzde 20 arasında zam yapılacak, ikramiyeler yılda 90 güne çıkacak, Sosyal Haklarda da yüzde 20 oranında artış yapılması sağlandı.Cihan
Kaynak: cha