Devlet Su İşleri (DSİ) 103. Batman Şube Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek amacıyla sulama kanallarına girişlerin tehlikeli ve yasak olduğu kaydedildi.

Boğulma olaylarının ve kazaların önüne geçmek amacıyla vatandaşları uyaran DSİ 103. Batman Şube Müdürlüğü, can ve mal güvenliği acısından sulama kanallarını girilmemesi gerektiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, “Hava sıcaklığının da artmasıyla sulama kanallarına, Batman Baraj Gölüne ve Göletlere ve Batman Çayı’na serinlemek ve yüzmek amacıyla vatandaşların girdiği ayrıca evsel atıkların atıldığı servis yollarında aşırı hız yapıldığı ve bu nedenle de sık sık üzücü kazaların meydana geldiği tespit edilmektedir. Vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği acısından Sulama kanallarına, Batman çayına, Batman baraj gölüne ve göletlerde suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu, sulama kanallarına evsel atıkların atılmaması ve servis yollarında aşırı hız yapılmaması hayati önem arz etmektedir.” denildi.Cihan
Kaynak: cha