Yemen Silahlı Kuvvetleri bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada Kızıldeniz, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'nda üç kargo gemisinin gemi savar ve seyir füzeleriyle hedef alındığını duyurdu. 

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarını detaylandıran bir açıklamanın yayımlanmasından önce, operasyonların 72 saatlik bir süre içinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Donanması tarafından hedef alınan ilk gemi, donanma füzeleri kullanılarak vurulan ve Kızıldeniz'de doğrudan isabet alan İngiltere'ye ait Hope Island kargo gemisi oldu. Hope Island'ın son güncellenen konumu iki gün önceydi ve Bab el-Mendeb Boğazı'nın güneyine doğru ilerliyordu. 

Bir başka operasyon dizisi de Filistin'deki İsrail limanlarına giden İsrail bağlantılı iki gemiyi hedef aldı. Bunlardan ilki olan MSC GRACE F Hint Okyanusu'nda, ikincisi olan MSC GINA ise Umman Denizi'nde hedef alındı. 

Her iki operasyonda da Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin gemisavar balistik füzeler ve seyir füzeleri kullandığı ve amaçlanan hedeflere başarıyla ulaşıldığı bildirildi.

MSC GRACE F'in son güncellenen konumunun 154 gün önce Doğu Afrika'da, MSC GINA'nın ise son güncellenen konumunun 11 gün önce Sri Lanka yakınlarında olduğu kaydedildi.

İsrail bağlantılı gemilerin iletişim ve tanımlama ekipmanlarını kapatarak bölgedeki faaliyetlerini gizlemeye çalıştıkları belirtildi.

Yahya Seri, operasyonların Filistin halkına ve direnişine destek amacıyla gerçekleştirildiğini yineledi.

"Minerva Antonia" İskenderun Körfezinde karaya oturdu "Minerva Antonia" İskenderun Körfezinde karaya oturdu

ABD fırkateynleri Yemen'in insansız hava araçları tarafından kuşatıldı

Yahya Seri ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin intihar dronları kullanarak Kızıldeniz'de ABD Donanmasına ait bazı fırkateynleri hedef alan iki operasyon düzenlediğini açıkladı.

Yakın zamanda Yemen Silahlı Kuvvetleri, Ensarullah Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi'nin direktifleri ve Yemen halkının talepleri doğrultusunda, Ümit Burnu rotası üzerinden işgal limanlarına giden İsrail bağlantılı gemilerin hareketlerini daha da kısıtlamak amacıyla deniz operasyonlarının kapsamını Hint Okyanusu'na kadar genişletti. 

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar durdurulana ve Filistin halkı üzerindeki İsrail kuşatması kaldırılana kadar Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin söz konusu su yollarındaki operasyonlarını sürdüreceği sözünü verdi.

Editör: Nermin İstikbal