YAŞAMAK İÇİN KEŞFEDİN

Utangaç bir gecenin sevgiye hasret kalmış karanlığında, tepeleri telli duvaklı dalgaları yara yara yol alıyoruz. Teknenin baş bodoslamasında patlayan hırçın dalgaların ritmik sesi gecenin heyecanını alevlendiriyor. Zaman, bir köşeyeçekilmiş kendisiyle hesaplaşırken, bizlerde bunu fırsat bilip uzun yıllar hayatımızı çekilmez hale getiren travmatik hatıralarımızın olumsuzluklarından büyük bir zevk içinde uzaklaşıyoruz. Sanki üzerimizdeki ağırlıkları yavaş yavaş terk etmiş gibiyiz.

Sevgisizliğin anaforlarında tuzağına düştüğümüz yalnızlık duygusunun, benliğimizde yarattığı fırtınalar yelkenlerimizde sukunete kavuşuyor. Sınır tanımayan pozitif enerji dolu o hayal gücünüz sizi yaşama ve sevgiye bağlamaya yetiyor. En yalın ve en içten duygularımızın coşkusuyla yeni bir gün batımınışafağına doğru dümen kırıyoruz.

Kıyıya yaklaştıkça serin esmeye başlayan hafif rüzgar, dağlardaki yaban otlarının ve yaban çiçeklerinin birbirine karışmış içimize huzur veren, yüreğimizi rahatlatan o enfes kokusuyla bizi ödüllendiriyor.

Ege denizinin mavi sularının mitolojik ruhu ile yeşilin aşka davetkar egzotik havasının kombinasyonu, güzellik ideasının zerafetini ön plana çıkarıyor. Gökyüzünde asılı kalmış düşlerimizin peşinde dolaşırken, doğa da sakin bir köşeyeçekilmiş kendi gerçekleriyle yüzleşiyor.

Yemyeşil çam ağaçlarının dalları altında birbirlerine çarparak uçuşan rengarenk, her biri ayrı güzellikte yeni nesil kelebekler içinde bulunduğumuz şaheser doğa tablosunu tamamlamaya yetiyor.

İnsanın yaşamdan zevk alması için onlarca neden varken, insanoğlunun bu doyumsuzluğuna, aç gözlülüğüne ve hainliğine akıl erdiremiyorum

Ş.Ünal BENLİALPER

Kaptan-Denizci Yazar