Arama ve Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF), AFAD deposunun yan tarafında yer alan yeni tatbikat alanında teorik ve uygulamalı eğitimler veriyor.
AKDF, bir afet durumunda ilk müdahaleyi yapacak elemanlar yetiştirmek için eğitimlerini sürdürüyor. AFAD deposunun yan tarafında yer alan tatbikat alanında özellikle gençlere yönelik uygulamalı ve teorik eğitimler veriliyor. Bir afet anında ve sonrasında neler yapılacağı, arama ve kurtarma çalışmalarının nasıl yürütüleceği gençlere anlatılıyor. Teorik ve uygulamalı eğitimler süresince AKDF eğitmenleri gözetiminde çalışmalarını sürdüren gençler başarılarıyla da göz dolduruyorlar.
AKDF’nin misyonu ve vizyonu hakkında bilgiler veren federasyon yetkilileri, "Türkiye’nin her yerinde, afet ve acil durumlarda arama ve kurtarma hizmeti verebilecek, organizasyon ve operasyon gerçekleştirebilecek, gönüllü ve örgütlü, arama ve kurtarma ekipleri kurmayı hedefliyoruz. Ulusal ve uluslararası deprem, sel, yangın, orman yangını, dağ, çevre, ulaşım gibi kaza ve afet gerçeklerinden yola çıkarak; refleks ve inisiyatif gücüne sahip, müdahale hızı yüksek gönüllü arama ve kurtarma derneklerinin birlikte çalışacak ekipler oluşturarak, afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı asgariye indirmek gibi bir görevimiz var" dedi.
Kaynak: iha