Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Üniversite Toplum El Ele Topluluğu tarafından “Çocukluktan Yetişkinliğe Bilimsel Farkındalık” paneli düzenlendi.

YYÜ Mühendislik Fakültesinin konferans salonunda YYÜ Toplum El Ele Topluluğunun organize ettiği “Çocukluktan Yetişkinliğe Bilimsel Farkındalık” paneli, Topluluk Başkanı Kübra Biset Atış’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından topluluk danışmanı Yrd. Doç. Dr. Asiye Parlak Rakap ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından topluluk üyesi ve okulöncesi öğretmenliği son sınıf öğrencisi Ömer Faruk Temizay, “Çocukluktan Yetişkinliğe Bilimsel Farkındalık” başlıklı bir sunum taptı.

Yaşamın ilk yıllarından itibaren bilimin yeri, önemi ve yetişkinlere düşen sorumluluklara vurgu yapan Temizay’dan sonra Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Durmuş, “Farklı Yaş Gruplarında Doğa Algısı” başlıklı sunumuyla bilimin yaşamımızdaki yeri, çocuklar ve yetişkinlerin meraklarının farklılaşması gibi konulara değindi.

Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Rakap ise “Günlük Yaşam ve Kimya” başlığı altında gözlemlenen olayların altında yatan bilimsel gerçeklik hakkında bilgiler verdi.

Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Aydın da “İnsan, Doğa, Bilim” başlıklı sunumunun ardından panel sona erdi.
Kaynak: iha