Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Menduhoğlu, Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık’ı ziyaret etti.
Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Menduhoğlu, beraberindeki Meclis Başkanı Nayif Süer, Genel Sekreter Tarkan Güven ve Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Karatekin ile ABB Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık’ı ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu. Burada konuşan Enver Menduhoğlu, “Van ilimizde en büyük sorun, STK başkanları arasında yaşanan sorunlardır. STK’lar kendi aralarında barışık olmadığı sürece, Van’ın sorunları ile ilgilenmeleri biraz hayalci olur. Önce kendi aramızda barışık olmamız gerekir. Van ilimizin ekonomi anlamda büyümesi, huzur ve refah düzeyinin istediğimiz yere gelmesi için acil olarak bir sekretaryaya ihtiyaç vardır. Bu sekretaryanın, tarafsız bir ekip tarafından yürütülmesi halinde inanıyorum ki Van ilimiz de kısa sürede gelişmiş şehirlerin düzeyine gelebilir. Bu konuda basına büyük görev düşüyor. Basının tarafsız ve şeffaf bir anlayışla gerçekleri yazdığı sürece, herkes kendi yanlışını anlar ve Van için hizmet yapmak düşüncesini kendisine hâkim kılar. Bizler Van Ticaret Borsası Başkanlığı’na seçildiğimizde, uzun süre basından uzak kaldık. Bunun sebebi ise, önce icraat sonra açıklama dedik. Önce Van ve Vanlılara bir şeyler verelim, sonra basının önüne geçip yaptıklarımızı anlatalım. Bakın, Van Ticaret Borsası olarak ‘yapacağız demiyoruz, yaptık diyoruz’ anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Kurumları ayakta tutan ve sürdürülebilirliğini sağlayan en temel faktörlerden biri de üye sayısıdır. Bu amaçla aktif olan üye sayımızı 50’den 284’e çıkardık. Bizim eksiklerimiz ve yanlışlarımız yok mu? Elbette eksiklerimiz ve yanlışlarımızda olacak. Önemli olan, erdemlik gösterip birbirimizi kırmadan, yapıcı eleştirilerde bulunarak ilimizin kalkınması, birlik ve beraberliğimizi korumak anlamında çaba göstermektir” dedi.
Meclis Başkanı Nayif Süer ise, Van basınının güçlenmesi ve daha rahat şartlarda haber yapabilmeleri konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Süer, “Bizim birbirimizi sevmekten başka şansımız yok. Bu ilde yaşıyorsak, bu ilin kalkınması için mücadelemizi yapalım. Birbirilerimizle uğraşacağımıza, birbirimize destek olalım. Daha çok nasıl istihdam alanları sağlayabiliriz, kentimizde yaşanan ekonomik sıkıntıları nasıl bertaraf edebiliriz anlayışıyla hareket edersek, inanın Van ilimiz kısa sürede çok daha güzel yerlere gelecektir” diye konuştu.
Kaynak: iha