TURMEPA ve TUI Care Foundation iş birliğiyle maviye duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen TUI Junior Academy Türkiye Projesi’nin birinci yıl eğitimleri tamamlandı.

resize_IMG_4693

Fethiye Körfezi’nde 18 Ekim’de düzenlenen tekne gezisinde proje öğrencileriyle bir araya gelinerek, proje kazanımları ve deniz ekosisteminin önemi paylaşıldı. TURMEPA’nın, TUI Care Foundation iş birliğiyle hayata geçirdiği "TUI Juniour Academy Turkey" eğitim ve farkındalık projesi ilk yıl eğitimlerini başarıyla tamamlayarak 4.520 öğrenci ve 536 öğretmene ulaştı.

resize_IMG_4551

Ülkemizin deniz turizminde öncü şehirleri Muğla, Antalya, İzmir ve Aydın’da yürütülen proje kapsamında TURMEPA, proje eğitimlerini kamuoyuyla paylaşmak, denizlerin ve deniz turizminin önemini vurgulamak adına 18 Ekim’de Fethiye proje okullarından öğrenci ve öğretmenler ile bir eğitim gezisi düzenledi.

resize_IMG_4693

TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Mine Göknar ve TUI Care Foundation Türkiye Program Müdürü Şemsi Toprak, 18 Ekim’de Fethiye’de projenin birinci yıl sonuçlarını konuklar ve basın mensuplarıyla paylaştı.

resize_IMG_4425

Sapanca Gölü’ne sızan akaryakıtın temizleme işlemleri devam ediyor Sapanca Gölü’ne sızan akaryakıtın temizleme işlemleri devam ediyor

Etkinliğe Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve TURMEPA Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan ile proje okullarından 32 öğretmen ve 18 öğrenci katıldı.

resize_IMG_4377

Fethiye Limanı’ndan başlayan eğitim gezisi Şövalye Adası – Kızılada rotasını izlerken, öğrenciler de bölgenin doğal güzelliklerini, denizleri korumanın önemini yaşayarak öğrenme fırsatı buldular.

Editör: Nermin İstikbal