Sevgili Barbaroslar, uzun yıllardır çok arzu ettiğim, yazmaktan öte fiili olarak herhangi bir girişimde bulunamadığım bütün denizcileri içine alabilecek bir oluşum 30 Mayıs 2011 tarihin de denizcilerin birlik ve beraberliğine inanan YÜREKLİ DENİZCİLER ORD

Sevgili Barbaroslar, uzun yıllardır çok arzu ettiğim, yazmaktan öte fiili olarak herhangi bir girişimde bulunamadığım bütün denizcileri içine alabilecek bir oluşum 30 Mayıs 2011 tarihin de denizcilerin birlik ve beraberliğine inanan YÜREKLİ DENİZCİLER ORDUSU tarafından hayata geçirildi. Barbarosun torunlarını bir çatı altında toplayacak, ayrışmayı değil bütünleşmeyi hedefleyen bu oluşumun adı DENİZCİLİK FEDERASYONU.

Eğer bu Federasyon geniş bir katılımla karşılanıp kucaklanırsa denizcilerin ekonomik, sosyal ve  kültürel yaşamlarına katkı sağlayacak güce ulaşıp  son tahlil de ve gerektiğin de demokratik siyasal bir baskı gurubuna dönüşecektir..Allah selamet versin , yolumuz açık olsun..

Denizcilik Federasyonunun 30 Mayıs 2011 tarihinde Kabataş İstanbul Merkez ofisin de yapılan ilk ve tarihi toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığına Müh. Selçuk Şenkal getirilirken, Başkan Yardımcılıklarına Müh. M.Bülend Temur ve Kapt. Cengiz Karabüber, Genel Sekreterliğe Müh. Ahmet Hamza, Muhasip Üyeliğe Kapt. Baybora Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Müh. Feramuz Aşkın, Kapt. Zafer Geyik, Kapt. Mete Koçer ve Kapt. İbrahim Yıldırım getirildiler. Bu arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve ağabeylerimiz uzun yıllardır dernek faaliyetlerinde bulunmuş ve sektörümüze ve özellikle genç kardeşlerimize büyük katkıları olan aydın, tecrübeli ve güvenilir insanlardır.

Yazılarımda ısrarla dile getirdiğim, hiç bir ayrım göztemeksizin oluşturulması gereken bu güç birliği   İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ (YDO) MEZUNLARI DERNEĞİ (DEFAMED), TÜRK UZAKYOL GEMİ KAPTANLARI DERNEĞİ (TURKAPDER), TÜRK KILAVUZ KAPTANLAR DERNEĞİ (TUKIDER), DENİZ OTOBÜSLERİ KAPTAN VE BAŞ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ (İDOKABAD), DENİZ TRAFİK OPERATÖRLERİ DERNEĞİ (DTOD) yöneticileri tarafından gerçekleştirildi ve Türk Denizcilik hayatında çok ama çok önemli bir adım atıldı..
Denizcilik Federasyonunun kuruluşu 13 Haziran 2011 tarihinde bir çok kurucu delegenin de hazır bulunduğu toplantı ile ilk kez kamuoyuna duyuruldu. 

Federasyon da görev alan yönetici bir kardeşimin bana verdiği bilgiye göre  ilk genel kurul Haziran ayı için de yapılacak ve müteakiben Federasyon un programı kamuoyuna açıklanacaktır. Ve de  1 Temmuz tarihinden önce diğer denizcilik dernekleri ile tanışma toplantıları düzenlenecektir.
Eğer ülkemiz denizcilik sektöründe bugünden daha ileri gitmek , gelişmelerin takipçisi değil belirleyecisi olmak istiyorsa bunu ancak yurt sathında oluşturacağı  birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirebilir. Bu da ancak parolası "önce vatan" olan böyle bir Federasyonun çatısı altında gerçekleşir..

Ülkemizde denizciliğin ve denizcilerin sorunlarını zamanlıca algılayan, çözümler üretebilen, bütün derneklere eşit demokratik katılım ve yönetim hakkı veren, düşünce ve çözüm üreten, sadece ulusal sınırlar içinde değil uluslararası alanda da etkin olabilen, denizcinin örf ve adetlerini yazılmamış sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler yumağı olarak gören ve yaşayan, herkese aynı mesafede olan, hakça yürütülen bir Federasyon denizcilik dünyamızda bir miladın başlangıcı olacaktır.
Ülkemizin her köşesinde ki okullarda eğitim ve öğretim gören denizci adayı kardeşlerimiz, mezun meslekdaşlarımız, bu Federasyon; sizlerin aynı çatı altında kendi dernekleriniz aracılığı ile buluşabileceğiniz, ağabey ve kardeşlik geleneğinin güçlü bağıyla kendinizi  güvence altında hissedebileceğiniz, denizcilik kimliğinizi güçlü bir aidiyet duygusu ile  taçlandırabileceğiniz bir yuva olacaktır..

Şairin dediği gibi; bu çatı altında inşallah  "bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" güçlenerek yaşayacağız. Kendimizi için, ailemiz için , ülkemiz için, sularında seyir ettiğimiz dünyamız için.

Sevgiler herkese