Yüzer Lokantalara Boğaz Yasağı Geldi

Balık ekmek teknelerinden sonra Arnavutköy-Aşiyan arasındaki yüzer lokantalar da görüntü kirliliği yarattıkları gerekçesiyle sahilden uzaklaştırıldı.

Saat 10.00’da Turizm Bakanlığı ve belediye ruhsatlı 30 yüzer tekneye müdahale eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, gemilerin elektrik ihtiyacını giderdiği panoları söküp, lastik ve babalardan oluşan yanaşma-kalkma noktalarını kaynak makinesiyle yok etti. Demirleyecek yer bulamayan iki yüzer lokanta da 45 dakika boğazda bekledi. Yüzer lokantalara Yenikapı Mendireği’nde yer gösterildi.  


Karara itiraz eden gemi sahiplerinden Kerim İnandı, "Bu gemiler milli servet. Dünyanın her yerinde tekneler deniz kenarına bağlanır. Avrupa Birliği adayı Türkiye’de ise yasak. Bir gemide 80 kişi çalıyor. Dudak uçuklatan vergi ödüyoruz. Bedeli bu olmamalıydı" dedi. Yılda 3 milyon yerli ve yabancı turiste hizmet verdiklerini belirten Kani Kaçmaz da, "Türkiye’ye son gelen Hollanda Prensi bile bu teknelerde dolaştı. Bize adam gibi yer gösterilsin gidelim" dedi. 

Kaynak: www.Haberler.Com

Editör: TE Bilişim