Topbaş 3. köprüyü istemiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'ndaki iki köprü arasında karayolu taşımacılığı yapacak 3. köprünün yapılmasına karşı!
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'ndaki iki köprü arasında karayolu taşımacılığı yapacak 3. köprünün yapılmasını bir mimar olarak sahabet doğru bulmadığını bildirdi.
    
Topbaş, belediyede, gazetecilerin, 14 Ekim'de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylanan "İstanbul Boğazı Raylı Sistemli 3. Karayolu Geçişi"ne ilişkin sorularını yanıtladı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında, 2002 yılında, E-5 Karayolu'nun belediyeye devri karşılığında 3. Boğaz Köprüsü projesinin Büyükşehir Meclisi'ne getirilmesi konusunda bir protokol yapıldığını anlatan Topbaş, bu protokolün gereği olarak geçmiş yönetim tarafından onaylanmayan köprü projesinin Meclis'ten geçtiğini söyledi. Topbaş, "Meclis'in aldığı kararı, 1/25.000 nazım planları çerçevesinde yeniden değerlendirmek üzere dün Meclis'e iade ettim. Meclis'in bunu dikkate alacağına inanıyorum. Meclis'in, 3. Boğaz Köprüsü'yle ilgili sayın Başbakan'ın geçmişte düşündüğü Kuzey'deki yerle karıştırmış olacağını tahmin ediyorum. İki köprü arasında karayolu taşımacılığı yapacak bir 3. köprünün yapılmasını mimar olarak doğru bulmuyorum" diye konuştu.
    
Arnavutköy ve Vaniköy arasına 3. köprünün yapılıp yapılmayacağına ilişkin kararın Meclis'e ait olduğunu ve Meclis'in yetkilerini tartışmak istemediğini belirten Topbaş, "Ben Meclis'in kararını bir gerekçeyle iade ettim. Takdir Meclisindir. Değerlendirmeyi buna göre yapacaktır. Eğer tekrar onaylarsa orasını uygun gördüğü anlamına gelir" dedi.
    
Topbaş, köprüyü Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yapacağını ve bunun diğer onay safhaları ile uygulama safhalarının bulunduğunu, bu sürecin de uzun olacağını ifade etti.

Topbaş, üçüncü köprünün yeri konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile zaman zaman müzakerelere katıldığını, ancak rant oluşturacağı için yerini söyleyemeyeceğini kaydetti.

Kaynak: İnternet Haber
DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim