Enerji Bakanı Hilmi Güler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel temsilcisi ve eski Enerji Bakanı İgor Yusufov ile Boğazları baypas edecek petrol boru hatlarını görüştüklerini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Uluslararası Enerji İşbirliği Özel Temsilcisi İgor Yusufov, Transneft Başkanı Semen Wainshtock ve TNKBP İcra Müdürü German Han ve Rusya Büyükelçisi Peter Stegny'nin katıldığı toplantıda Botaş yetkilileri de bulundu. Toplantı bitiminde bir açıklama yapan Enerji Bakanı Güler, Samsun'dan Ceyhan'a veya Trakya Bölgesi'nden Ege Denizi'ne olmak üzere iki güzergâhı Anadolucasino görüştüklerini, bunların avantaj ve dezavantajlarını konuştuklarını vurguladı.

Transneft ve TNK şirketleriyle görüşmeleri sürdüreceklerini vurgulayan Güler, "Sayın Yusufov'un bakanlığı zamanında da son derece yararlı görüşmelerimiz olmuştu, inşallah iki ülke arasında somut proje olarak Boğazları baypas edecek boru hattının gerçekleştirilmesi de inşallah bizler tarafından mümkün olacaktır" diye konuştu.
Karar alıp alınmadığı yönündeki soruya Güler, "Başka alternatifler de var onlar açısından... Biz alternatiflerimizi, imkânlarımızı tüm açıklığıyla konuştuk" yanıtını verdi. Transneft Başkanı Wainshtock ise, ziyaretin Putin'in çevreye duyarlılığını gösterdiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim