Kıyı Emniyeti'nin Başarısı: "Lady Juliet" Yüzdürüldü

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Gemi Kurtarma Daire Başkanlığı'na bağlı kurtarma ekipleri  Çanakkale Eceabat Mendireği'ne bindirerek Çanakkale ve çevresini büyük riske sokan amonyum nitrat yüklü "Lady Juliet" adlı gemiyi az önce  yüzdürdü.

Bu akşam 18:00 de kurtarma yardım sözleşmesi imzalanmasından itibaren bomba yapımında ana malzeme olan amonyum nitrat yüklü geminin yüzdürülmesi çalışmalarına başlandı.

Kurtarma çalışmalarına, salvage master olarak Kaptan Ömer Asmalı  yönetiminde Kurtarma 2, Söndüren 5 ve Söndüren 6 römorkörleri katıldı.

Geminin hassas bir yük taşıyor olması nedeniyle kurtarma yardımının yapılması operasyonu büyük önem kazandı. Bu nedenle operasyon ekibi deniz, can, mal ve çevre güvenliğini tehlikeye atmamak için özel çaba gösterdiler. Öncelikle Lady Juliet gemi mürettebatının ve kurtarma yardım römorkörleri mürettebatının kendi yaşamları risk altında olduğu bir ortamda, başarılı bir operasyona imza attılar.

Bölge halkını tedirgin eden Lady Juliet şu anda römorkörlerin yedeğinde Karanlık Liman demir yerine götürülüyor. Geminin yanında her ihtimale karşı bir römorkör bekleyeceği öğrenildi.

Kıyı Emniyeti'ni bu başarılı operasyondan ötürü kutluyoruz.

Boğazlar büyük risk altında

Son günlerde Boğazlarda arızaların giderek artması dikkatleri yeniden Boğazlardaki trafiğin çevre üzerinde oluşturduğu riske çekiyor.

Alınan tüm emniyet önlemlerine rağmen; önemli unsurlar olan kılavuz kaptan almanın istene seviyeye ulaşmaması, ayrıca Boğazlar bölgesinden geçiş yapan bazı gemilerin standartlarının istenen düzeyde olmaması ve giderek kötüleşmesi, Boğazlar bölgesinde yaşıyan 20 milyonu aşkın insan için risk oluşturmaya devam ediyor.

 

Editör: TE Bilişim