Kilyos önlerinde demirli iken demirlerini alamadığı için Boğaz girişi yapamayan ve şiddetli fırtınaya yakalanan Brothers-3 adlı tanker sabaha karşı Boğaz'dan geçirildi.

Gemide fırtına esnasında güverteye düşerek yaralanan ve ayağı 2 yerinden kırılan 2. Kaptan Rus vatandaşı  Artem Kotanev'in (34) hayatı, 24 Aralık Cumartesi sabahı erken saatlerde  Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı KIYEM-1 acil müdahale botu tarafından  başarılı bir operasyonla  kurtarılmıştı. KIYEM-1 botu,Sahil Güvenlik helikopterinin 4 sorti yaptığı halde alamadığı, çoğu deniz aracının denize ıkmaya cesaret edemediği 8-9 kuvvetindeki havada Karadeniz'in azgın dalgaları arasında gemiye ulaşarak yanaşmış ve kan kaybından ötürü hayati tehlike yaşayan  yaralıyı alarak İstinye'de bekleyen ambülansa yetiştirmişti. 

Daha sonra gemiden bir başka yaralı  daha yine KIYEM-1 botu tarafından gemiden alınarak hastaneye yetiştirlmişti.

BU SABAHA KARŞI  BOĞAZ'DAN GEÇTİ

Demirlerini almakta sorun yaşayan 123 metre uzunluğundaki  Rus bayraklı  2523 Metrik Ton NAFTA yükü olan gemi, bu sabaha karşı römorkörler eşliğinde Boğaz'dan geçirilerek Ahırkapı demiryerine demirletildi.

Önceki gece yarısına doğru her iki demiri de sorunları giderilerek göze alınan BROTHERS 3 gemisi seyre elverişli olduğu beyanıyla römorkörler eşliğinde boğaza alındı. Saat 00:40 sularında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kaptan Lütfü Berk Kılavuzluk İstasyonundan kılavuz kaptanını alan gemi, yine aynı kuruma bağlı Kurtarma 2, Kurtarma 9 ve Gemi Kurtaran tarafından refakat edilmek suretiyle İstanbul Boğazından Güney yönünde geçişini yaparak  saat 03:30 sularında Ahırkapı C2 demir bölgesinde demirledi.

Brothers-3 gemisine can kurtarma görevleri hariç kurtarma yardım sözleşmesi kapsamında hizmet verildiği öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim