İngilizlerden Türk Boğazları'na Rehber

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, İngiltere Hidrografi Dairesi  (The United Kingdom Hydrographic Office-UKHO) Türk Boğazları için rotalandırma rehberi yayınladı. 

Rehberde, Çanakkale Boğazı, Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı  ve Karadeniz için rotalandırma bilgileri yer alıyor. 

Yeni rehberde, İstanbul ve çanakkale Boğazlarından geçiş esnasında  doğru ve emniyetli bir geçiş için denizcilerin ihtiyaç duyduğu temel bilgilerin yer aldığı bildiriliyor. 

dairenin Ürün Yöneticisi Nick Dekkers;  "Birleşik Krallık Hidrografi Dairsinin yayınladığı Denizcilerin Rotalandırma Rehberlerinde dünyanın en karmaşık deniz geçişlerinde denizcilerin ihtiyaç duydukları hayati bilgilere pratik ve hızlı erişim sağlanması amaçlanıyor. İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını içeren iki yeni rehberin de eklenmesi ile, UKHO, gemilerin bu kalabalık suyollarındna geçerken geçişlerini planlayabilmeleri sağlanıyor. Denizcilerin Rotalandırma Rehberi serisindeki tüm kitaplarımız hızlı ve basit bir şekilde kullanızı dostu olarak tasarlandı, denizciler böylelikle gerekli tüm mevzuata uyduklarını ve raporlama zorunluluklarınıkolay ve emniyetli bir şekilde  yerine getirebilecekler" dedi. 

Dairenin bu seriden çıkan rehberleri arasında, Manş Denizi, Dover Boğazı, baltık denizi, Süveyş Körfezi, malaka ve Singapur Boğazları da yer alıyor. 

Editör: TE Bilişim