Beşiktaş Tersanesi'ne götürülen Danimarka bayraklı dev konteyner gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Geminin geçişi sırasında boğaz, tek yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldı.  

İtalya'nın Gioia Tauro Limanı'ndan onarım için İstanbul'daki Beşiktaş Tersanesi'ne götürülen 366 metre uzunluğunda ve 99 bin 180 groston ağırlığındaki, Danimarka bayraklı ‘Gustav Maersk’ isimli konteyner gemisi saat 10.00’da Çanakkale Boğazı önlerine ulaştı. Geminin geçişi sırasında boğaz tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Dev gemiye geçişi esnasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait ‘Kurtarma-4’, ‘Kurtarma-6’ ve ‘Söndüren-7’ isimli römorkörler refakat etti.

4 gün önce İtalya'da karaya oturmuştu

VLCS GUSTAV MAERSK gemisi  Messina Boğazı'nın kuzeyinde  İtalya ana kara Torre Cavallo'da  kılavuz kaptan almak için manevra yaptığı sırada karaya oturmuştu. Geminin  durumu kontrol edildi ve gemide hiç bir hasar oluşmadı,  sızıntı olmadı.  Gemi iki römorkörün yardımıyla tekrar yüzdürüldü ve kontrol için  Gioia Tauro'ya demirletildi. Gemi Rijeka'dan  Gioia Tauro'ya gidiyordu.

Editör: TE Bilişim