Ermenistan'a Giden Silahları Boğaz'da Yakaladık
 
 
Türkiye, Arnavutluk'tan Ermenistan'a Gönderilen Silahların Boğazlardan Geçişine İzin Vermedi. Durdurulan ve Geçişine İzin Verilmeyen Gemide 60 Konteyner Ağır Silah Bulunuyordu. Dahası da Var...


Türkiye'nin Arnavutluk'tan Ermenistan'a gönderilen silahların Boğazlardan geçişine izin vermediği ve ağır silahlarla yüklü gemiyi geri çevirdiği bildirildi.

Azerbaycan basınında çıkan haberlere göre Türkiye, boğazlardan geçmek isteyen silah dolu bir Arnavutluk gemisini geri gönderdi. Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'nın "Ankara'daki yetkililer geminin Boğazlardan geçişine izin vermedi. (Gemi) geri döndü" dediği kaydedildi.  


Berişa, "Türk yetkililer, Arnavutluk'tan Ermenistan'a gönderilen yüklü miktarda silahın transit geçişine izin vermedi. Arnavut gemisini, kargosuyla beraber geri dönmeye zorladılar" dedi.

GEMİDE 60 KONTEYNER AĞIR SİLAH VARDI

Arnavutluk Başbakanı, çoğunluğu ağır toplardan oluşan konteynırlar dolusu silah yüklü bir geminin Durres limanında olduğunu söyledi. 60 konteyner dolusu silah taşıyan geminin Durres'ten İstanbul'a geldiği ve Ermenistan'a gitmek istediği kaydedildi.

Bir süre önce Ermenistan Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Arnavutluk Savunma Bakanlığı ile irtibata geçtiği, yüklü miktarda kara ve uçaksavar topu istediği bildirildi. Haberde, topların kalibrelerinin de 75 milimetre'den 122 milimetreye tadar değiştiği ifade edildi.

"SATIŞ YASALARA UYGUN YAPILDI"

Arnavutluk Savunma Bakanlığı'nın, silahların satışı için MEIKO isimli bir şirkete izin verdiği kaydedilirken, şirket yetkilileri Arnuvutluk'un Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sorunlara müdahil olmadığını söyledi.

Şirket yetkilileri, "Arnavutluk, Ermenistan'a silahları yasalara uygun olarak satıldığını ve bütün yasal prosedürlerin uyguladığını belirttiler.(ANKA) (Ankara Haber Ajansı)

Alıntı: Haberler.Com

Editör: TE Bilişim