Çanakkale Boğazı, transit gemi geçişlerine açıldı. Yer yer görüş mesafesinin yarım milin altına düşmesi nedeniyle, deniz ulaşımına kapanan Çanakkale Boğazı, mesafenin yükselmesi üzerine tekrar transit gemi geçişlerine açıldı.

Ancak boğaz, Cezayir'den Marmara Ereğlisi'ne 57 bin 232 metrik ton doğalgaz götüren Cezayir bandıralı 279 metre uzunluğundaki ''Mostefa Ben Boulaid'' adlı tankerinin geçişi nedeniyle, geçici bir süre için çift yönlü olarak kapatıldı.

Yetkililer, tankerin çıkış yapmasının ardından, boğazın güney yönünden saat 12.00, kuzey yönünden ise 13.30'da deniz trafiğine açılacağını kaydettiler.

Sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı, yoğun kar bulutlarının görüş mesafesini belirli bölgelerde sıfıra kadar düşürmesi sebebiyle çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. Kuzey Ege'de şiddetli fırtına var.

Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu (VTS) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle Çanakkale Boğazı çift taraflı olarak deniz ulaşımına kapatıldı.

Boğaz içinde yoğun kar bulutlarının görüş mesafesini sıfıra kadar düşürmesi sebebiyle saat 07.40'dan itibaren çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatılırken, sabah 08.00'de Çanakkale Boğazına giriş yapması beklenen doğalgaz tankeri de olumsuz hava koşulları sebebiyle boğaza giriş yapamadı.

Boğazın trafiğe kapatılması nedeniyle çok sayıda gemi, Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirli olarak beklemeye alındı. Yetkililer görüş mesafesinin yeniden açılması halinde doğalgaz tankerinin boğaza girişine izin verileceğini bildirdi.

KUZEY EGE'DE ŞİDDETLİ FIRTINA

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan şiddetli poyraz fırtınası, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.

Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan şiddetli poyraz fırtınası nedeniyle Gökçeada-Çanakkale, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasındaki arabalı feribot seferleri iptal edildi.

GESTAŞ Deniz Ulaşım ve Ticaret A.Ş. yetkilileri, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferlerinin şu an için normal olarak yapılabildiğini belirterek, fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından adalardaki seferlerin de yeniden başlayacağını açıkladı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim