BODER Kompozisyon Ödülleri Sahiplerini Buldu

Eyüp Feshane Haliç  Salonunda 19:30 tarihi hat- ebru  İstanbul Manzaraları konu olan 185 eser, katılımcıların çok büyük ilgisini ve beğenisini çekti.

Saat 20:00’de açılış konuşmalarını sırasıyla  BODER Başkanı Sayın Mehmet Recep İNAN, İstanbul Üniversitesi Müh.Fak.Bölüm  Başkanı Sayın Kaptan Prof. Dr. Necmettin AKTEN, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Sayın Cemalettin Şevli, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şems ÇAKIROĞLU, Beykoz Belediye Başkanı ve Boğazlar Belediye Başkanı Sayın Muharrem  ERGÜL, Denizcilik Müsteşarı Sayın İsmet YILMAZ konunun önemi ve takdire şayan olduğunu vurgulayıp her zaman destekleyeceklerini beyan ettiler.

Bu arada Müsteşar  Yardımcısı Sayın Hasan NAİBOĞLU, Müsteşarlık İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Cengiz  ÖZKAN, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Sayın Yaşar Duran AYTAŞ, T.D.İ. İşletme Müdürü  Sayın M.Ali YIĞICI gecede korosu ve şarkılarıyla çok güzel program yapan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Şefi Sayın Cemil Sağyaşar’a teşekkür ettiler.

Gecede konuşma yapan BODER Başkanı Mehmet Recep İnan; şunları söyledi:

"Sayın Müsteşarım, Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın Öğretim Görevlisi Hocalarım, Müdürlerim, Öğretmenlerim,  İlgili Kurumların Yöneticileri , Üyelerim, Misafirlerim ve Kıymetli Basın Mensupları….

Sözlerime, Kuruluşumuzun 1. yılına rastlayan düzenlenmiş olduğumuz etkinliklere uzaktan yakından gelen tüm katılımcılara şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.

Malumunuz üzere, İstanbul Boğazı dünyanın en önemli  ve geçişe her zaman açık trafiği yoğun olan yaklaşık 6 dakikada  bir şilebin geçtiği hareketli bir suyolu. Kıyılarındaki tarihi ve kültürel yapıların aynı güzelliklerle korunması ve yaşatılması adına böyle stratejik konumdaki bölgenin güçlü bir S.T.K. olarak üslenip yola çıkmamız, geç de olsa Türkiye ve Dünya Devletlerinin haberdar olması, konunun ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu olay da bizleri son derece  mutlu ve motive etti. Neler yapabiliriz sorularıyla karşı karşıya  bıraktı. Böyle önemli bir konuda hiç ayrımcalık yapmadan  tüm bireylerin kenetlenmesi  ve devam ederek aynı şekilde  bayrağı yeni nesillere bırakılması, arkamızda tarihi  saray, kasır, cami yapılmış gibi bu yolda anılacağımızı emin olarak bildirirken, herkese açık olduğumuzu da beyan etmenin  mutluluğu içindeyim.

Sayın  Müsteşarım, değerli konuklar , özellikle İstanbul Boğazının temizliği, güvenliği, mimari  özelliği  ve halkımızın  bilinçlendirilmesi adına ilk sayımız Mayıs ayında ücretsiz olarak çıkaracağımız BODER  Türk Boğazları Dergisinin müjdesini vermek istiyorum. İlgili  kurum ve kuruluş, okul ve işyerlerine yönelik dağıtım yaparak, yepyeni bir oluşumla sayın halkımızla birlikte, dilek  temenni ve görüşlere de  yer vereceğiz. Çıkaracağımız bu ilk sayımıza destek veren Dentur A.Ş. ve İDO’ya teşekkür ediyorum.

Sayın Müsteşarım, değerli misafirler İstanbul Boğazı Sahil Liseler ve  Üniversitelere yönelik ödüllü komposizyon  yarışması Sayın Hocalarım ve Seçici Kurulumuz tarafından sonuçlandı. Dereceye  giren öğrencilerimizin  yazılarını dergimizde  yayınlayacağız. İleri tarihlerde daha böyle ve değişik  organizasyonlarla çalışmalarımızı hızlandıracağız. Emeği geçen hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Son olarak kuruluşumuzdan bu yana bizlere destek veren Denizcilik Müsteşarlığına, İstanbul Bölge Müdür ve Yardımcılarına, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığına, İ.T.O. Yönetim Kuruluna  bizlere kucak açan Boğazın iki şirin ilçesi Beykoz Belediye Başkanı Sayın Muharrem Ergül’e , Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Yusuf Tülin ve Yardımcısı Şems Çakıroğluna sonsuz şükranlarımızı sunarken, tüm konuklarımıza hayırlı akşamlar diliyorum."

Kompozisyon ödülleri ise şu şekilde sahiplerini buldu:

Liseler Birincisi : 

Ziya Kalkavan Anadolu Dnz. Meslek Lisesinden
      Yusuf Zeyyad CANER

İkincisi : Behçet Kemal Çağlar Lisesinden
               Gözde Gizem ESER

Üçüncü : Kabataş Erkek Lisesinden
     İsmet Can ADAMIŞ

Üniversiteler Birincisi:

 İstanbul Üniversitesi Müh.Fak. Deniz Ulaştırma İşl.Mühendisliği
       Gözde GÖRERK

  İkincisi:  İstanbul Üniversitesi İşletme Mühendisliği
      Dursun ARSLAN

  Üçüncü : İstanbul Üniversitesi Denizcilik Kulübü
        Onur ZÜMBÜLCÜ
      
BODER Programına katkı ve katılımlarından dolayı plaket alan yetkililer.

1- Denizcilik  Müsteşarı Sayın İsmet YILMAZ

2- İstanbul Üniversitesi Müh.Fak.Dekanı Sayın Prof.Dr. İbrahim YUSUFOĞLU

3- İ.T.O. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat YALÇINTAŞ

4- Beykoz Belediye Başkanı Sayın Muharrem ERGÜL

5- Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Yusuf TÜLÜN

6- Ziya Kalkavan Anadolu Dnz. Meslek Lisesi Müdürü Sayın Yakup ERDOĞAN

7- Behçet Kemal Çağlar Lisesi Müdürü Sayın Zülfikar ELLİK

8- Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Sayın Recep Memiş

Plaketleri BODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İNAN, İ.T.O. Yönetim Kurulu Bşk.Yrd. Sayın Erhan Erken, İstanbul Üniversitesi Müh. Fak. Bölüm Başkanı Sayın Prof.Dr.Necmettin AKTEN, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şems ÇAKIROĞLU sundular.

DenizHaber.Com Özel

Editör: TE Bilişim