Dünyanın İlk Arabalı Vapur Gemisi, Asırlık "Suhulet", Yeniden İstanbul Boğazı'nda

Şirket-i Hayriye'nin en gözde gemilerinden olan ve 1871'den 1958'e kadar Sirkeci Harem arasında sefer yapan dünyanın ilk arabalı vapuru "Suhulet" yeniden canlandı.

Şirket-i Hayriye'nin en gözde gemilerinden olan ve 1871'den 1958'e kadar Sirkeci Harem arasında sefer yapan dünyanın ilk arabalı vapuru "Suhulet" yeniden canlandı. İstanbul Deniz Otobüsleri(İDO) tarafından aslına uygun olan modoren Suhulet, Tuzla'daki tersaneden denize indirildi. Kolaylık anlamına gelen Suhulet iç donanınımdaki eksikliklerin tamamlanmasının ardınan önümüzdeki günlerde yeniden Sirkeci-Harem arasında sefere konulacak.  

İDO tarafından Tuzla tersaneler bölgesindeki Çeksan Gemi tarafından yapılan Suhulet isimli arabalı vapur törenle denize indirildi. Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bir tarihe tanıklık ediyoruz" dedi. Kendisinin de zamanında Suhulet'e binme şansına kavuştuğunu anlatan Topbaş, 87 yıl hizmet veren bu geminin ardından yapılan yeni Suhulet'in de uzun yıllar şehre hizmet vereceğini kaydetti. Topbaş, geminin özellikle engelli vatandaşlara kolaylık sağlayacak şekilde inşa edildiğini, görme engelli vatandaşların kabartmalı tabelalarla yönlendirileceğini, fiziksel engellilerin ise biniş ve inişlerde sorun yaşamayacağını kaydetti. (Cihan Haber Ajansı)

Kaynak: Haberler.Com

Editör: TE Bilişim