3. Köprü Kuzeyde Yapılacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , güzergahı sır gibi saklanan 3. Boğaz Köprüsü "nün mevcut 2 köprünün kuzeyinde inşa edilmesinin kesinleştiğini söyledi.

Bakan"ın bu işaretinden sonra bölgede kimlerin fırsat zengini olacağı şimdiden merak konusu haline geldi.

Üçüncü köprünün yönü belli oldu!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım "Üçüncü köprü ve onun güzergahı mevcut köprülerin daha kuzeyinde olacak, o kesin. Spekülatörlere fırsat vermeyelim" dedi

Trabzon "da, gazetecilerle sohbet eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , "Yap-İşlet -Devret " modeli ile yapılacak "İzmit Körfez Geçişi ve Bursa -Balıkesir -İzmir Otoyolu Projesi" nin Yüksek Planlama Kurulu "nda onaylandığının hatırlatılması üzerine, altyapı yatırımlarının maliyeti yüksek ve geri dönüşünün çok uzun olduğunu anlattı.

Kamu kaynakları ile bu yatırımları gerçekleştirmenin mümkün olmadığını ifade etti.Yıldırım, "İstanbul Boğazına yapılacak 3. köprünün güzergahı belli oldu mu?" sorusu üzerine, güzergah alternatiflerinin hepsinin değerlendirildiğini, çevresel etki değerlendirmelerinin de yapıldığını ifade ederek "Alternatiflerden birine karar verildi. Ama onu açıklamayalım. Spekülatörlere fırsat vermeyelim. Üçüncü köprü ve onun güzergahı, mevcut köprülerin daha kuzeyinde olacak o kesin. Ama nokta olarak şu anda ifade etmemizin bir yararı yok" yorumunda bulundu.Yıldırım, TCDD "nin Haydarpaşa Garı ve Limanı "nı kapsayan projesinin ise yargıda olduğunu söyledi.

Yeni Çağ

Editör: TE Bilişim