Maersk, entegre bir lojistik şirketi olarak, Tunus'tan haftalık olarak konteyner taşıyan RoRo adlı yeni bir hizmetin lansmanını yaptı. 

RoRo, her Cuma akşamı Tunus Rades (Tunus) limanından ayrılıyor, Cumartesi günü Cagliari'yi (İtalya) varıyor ve Perşembe günü Maerk'in Tanca'daki (Fas) merkez limanına gidiyor.

Yeni sistem, Tunus'a lojistik hizmeti veren ve aynı zamanda İtalya'nın Sardinya adasındaki Cagliari limanında da operasyonlar sağlayan İtalyan Groupo Grendi ile birlikte Kasım ayı ortasında başlatıldı. Grendi, hizmetin Cagliari'yi, Kuzey Afrika'daki operasyonel yönetim için büyüyen ancak hala karmaşık bir pazara verimli bir şekilde hizmet verecek bir lojistik merkezi olarak konumlandırdığını söylüyor.

Beş Seaspan gemisi metanol için yenilenecek Beş Seaspan gemisi metanol için yenilenecek

Maersk Mağrip Satış Müdürü Ruben Moratinos, "Yeni teklifimiz, Tunus'a gidiş-dönüş geçiş sürelerini önemli ölçüde kısaltırken aynı zamanda bu önemli pazardaki müşterilerimizin tedarik zincirlerine güvenilirlik ve verimlilik katıyor" diyor.

Maersk , Tunus'taki Rades Limanı ile Cagliari arasındaki haftalık servisin sürdürülmesi için RoRo Wedellsborg ile temasa geçti. 20214 yılında inşa edilen 11.630 dwt'luk gemi Danimarkalı Weco firmasına ait. 

Editör: Nermin İstikbal