Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kızılpınar Mahallesi alt yapı toplantısına katılmasının ardından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde de görüşmelerde bulundu.

Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen alt yapı toplantısına Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan, Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ve TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Fevzi Ünal da yer aldı.

Toplantıda ilk konuşmayı gerçekleştiren Başkan Kadir Albayrak, "Temmuz ayında Kızılpınar Mahallesinin tüm alt ve üst yapı çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak mahallemize okul kazandırdık. Kızılpınar’da tüm çalışmalar bittiğinde çamur sorunu da ortadan kalkmış olacak" dedi.

"Çerkezköy’e 27 milyonluk yatırım yapıldı"

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ise, "TESKİ’nin burada gerçekleştirdiği çalışmanın içerisinde sadece Kızılpınar merkez değil, Çerkezköy’ün atık suyunu ileri biyolojik arıtma tesisine götürecek olan kolektör hatları ve terfi hatları, elektrik geçici kabul işlemleri aşamasına gelen terfi merkezi inşaatı da var. Aynı zamanda çoğunlukla Kızılpınar Mahallesi’nin şebekesi var. Toplamda bizim ihale metrajımız 77 bin 441 metre. Bunun şuana kadar 59 bin 283 metresi yapıldı. Yaptığımız işin toplamda metrajlara vurduğumuzda ihale ettiğimiz fiziki gerçekleşmesi yüzde 76. 51 oluyor. Parasal nakdi gerçekleşmesi ise yüzde 89. 07 oluyor. Kısacası işin yüzde 77’lik bir kısmını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bizim yüklenici firma ile yaptığımız sözleşmemiz gereği işin bitiş tarihi 2018’in Temmuz ayı ama görünen o ki biz bunu Nisan ayının sonu gibi bitirip hizmete sokacağız. Kolektör ve terfi hatlarımız bitti. Hatta en yakın zamanda elektrik ile ilgili çalışmalarımız da bittikten sonra Çerkezköy’ün tüm atık suyunu ileri biyolojik arıtma tesisine basmak için hazırız. Zaten şuan biten yüzde 76’lık kısım çalışıyor. Bu çalışmalara harcanan para fiyat farkları ve KDV ile beraber 27 milyon 881 bin 21 liradır. Bu rakam da Çerkezköy’e verilen önemi göstermektedir. Birkaç sıkıntılı konumuz var. Devlet Su İşlerinin Çorlu Suyu’nda gerçekleştirdiği ıslah çalışmaları var. Bu nedenle bizim oradan geçişlerimizi kaldırmamızı istedi. Bizim başka geçiş şansımız olmadığı için bir noktadan alttan birkaç noktada da üstten geçtik. Yağmur suyu inşaatını da katarsak Çerkezköy’e yaptığımız yatırımlar 30 milyonu geçiyor" ifadelerine yer verdi.

"63 km alt yapı çalışması yapıldı"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, Kızılpınar Mahallesinde son bir yıl içerisinde yağmur suyu inşaatı da dahil olmak üzere 63 kilometre kazı olduğunu belirterek, "Mahallemizde 18 kilometre daha kazı olacak. Zaman zaman çamur olduğuna dair eleştiriler geliyor. Çamur olacak, olmadan alt yapı işini götüren bir formül varsa söylesinler. Kızılpınar’a alt yapı en son 1992 yılında yapılmış. 2017 yılında 45 bin nüfusu olan Kızılpınar’a alt yapı yapılması kaçınılmazdı. Ciddi bir para ve emek yükü vardı, biz de o yükün altına girdik" dedi.

"7 bin metre beton yol çalışması yapıldı"

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil ise, "Kızılpınar Mahallesi’ne yaklaşık 7 bin 180 metre beton yol kaldırımı ile birlikte yapıldı. 2018 yılında da 3 bin 610 metre yol daha yapılacak. Şuana kadar 11 caddede çalışıldı" şeklinde konuştu.

Toplantı yapılan konuşmaların ardından son buldu.

Çerkezköy’deki faaliyetlerine Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki temaslarla devam eden Başkan Kadir Albayrak, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Başkan Vekili Natan Yakuppur ve Bölge Müdürü Mehmet Özdağan ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan ile Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz’ın da yer aldığı görüşmede çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Görüşme sonunda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler Başkan Kadir Albayrak’a memnuniyetlerini iletti.
Kaynak: iha