Mısır'ın Süveyş Kanalı'ndan geçen bir konteyner gemisinin arıza yaparak kanal üzerindeki bir köprüye çarptığı bildirildi.

Singapur bayraklı bir konteyner gemisi One Orpheus, dümen hakimiyetini kaybederek  Süveyş Kanalı'nın doğu şeridinde yüzen bir köprüye çarptı.

GAraZvlbYAAe9Hr

2008 yılında inşa edilen 336 metre uzunluğundaki gemi, Singapur'dan Hollanda'ya seyir halındeyken kanaldan geçerken dümen arızası yaşadı.

One-Orpheus-Suez-Canal-780x470

Mısır medyasında yer alan olaya ilişkin resimler, geminin pruvasının yüzer köprüyü kestiği ve kanalda çarpık olduğunu gösteriyor. Geminin kanalda belli bir açıda olduğu, pruvanın kanalın kıyısında olduğu anlaşılıyor.

Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi, yaptığı açıklamada, kanalın doğu kesimindeki El-Mensi Köprüsü'ne çarpan 46 metre eninde, 336 metre uzunluğunda ve 101 bin ton yük taşıyan konteyner gemisinin çekilmesi için kurtarma faaliyetlerinin 4 adet römorkörle devam ettiğini belirtti.

GArMmMQWEAAr05J

Kazanın deniz trafiğinde aksamaya neden olmadığını aktaran Rabi, kuzey yakasından kanala giriş yapan gemilerin geçişlerine normal güzergahlarında devam ederken, güneyden gelen gemilerin ise belirlenen alternatif güzergaha yönlendirildiğini ve geçişlerde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını kaydetti.

GArMmgEWcAAHS4Y

GArMmMQWEAAr05J

Feribot faciası: En az 90 kişi öldü, cesetler kıyıya vuruyor Feribot faciası: En az 90 kişi öldü, cesetler kıyıya vuruyor

GArMlHyWsAAmV2Z

GArMlHyWsAAmV2Z

Editör: Nermin İstikbal