Folkart ICOW 2016 Uluslararası Optimist Yelken Yarışları’nın açılışı, optimist sporcularının Çeşme çarşısındaki kortej yürüyüşü ile yapıldı.
Çeşme çarşısının girişinden başlayan kortej yürüyüşüne, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Rebii Akdurak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Nuri Büyükateş, Yelken Federasyonu İzmir Temsilcisi Hakan Kütük, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Osman Köfüncü, ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksekol ve Türkiye, Bulgaristan, İsrail, Polonya, Fas, Yunanistan, Ukrayna ve Mauritus’tan gelen optimist sporcuları katıldılar. Kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan sporculara seslenen Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, "Bu yıl, Optimist Yelken Yarışlarının üçüncüsünü düzenliyoruz. Birincisi, ulusal düzeyde yapılmış. Geçen yıldan başlayarak uluslararası düzeyde yapıyoruz. Geçen yıl 13 ülkeden 267 optimist sporcusu katılmıştı. Bu yıl 7 ülkeden 320 sporcumuz katılıyor. Ülke sayısında düşüş var, ama katılan genç optimist sporcu sayımızda artış var. Her yıl biraz daha artış olması bir gelişme diye düşünüyorum. Giderek daha kurumsallaşacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda 500’ün üzerinde katılımın olduğu organizasyonları gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak da yaptığı konuşmada, tüm sporculara unutulmaz anılarla dolu bir yarış dileyerek, "Biz diyoruz ki, dünya barışının en büyük destekleyicisi spor, spor için yelken, yelken için Türkiye. Türkiye’den 11 değişik ilden sporcular, diğer ülkelerden gelen sporcularla yarışacaklar. Türkiye olarak 7 ülkeye ev sahipliği yapıyoruz. Bu yarışı anlamlı kıldığınız ve burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Her yıl Kasım ayında Çeşme’de olduğu gibi, bütün Türkiye genelinde, benzer yarışmalarımızda, bütün yabancı ülkeleri ülkemize bekliyoruz ve onları ağırlamaktan memnuniyet duyacağız" şeklinde konuştu.
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da yaptığı konuşmada, "Kasım ayında, Çeşme’nin güzel havasında, dört gün boyunca yarışacaksınız. Optimist Yelken Yarışları, bireysel yarışlar olduğu için, denizle ve rüzgarla verdiğiniz mücadelenin en güzellerini Çeşme kıyılarında yaşayacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.
Açılış töreni, halk oyunları gösterileri ile sona erdi. Optimist sporcularının yarışları 1 Aralık tarihinde sona erecek.
Kaynak: iha