Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Anakent Turizm’in destekleri ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Samsun Plaj Voleybolu Merkezi’nde düzenlenen ve toplam 28 takımın yarıştığı TVF Pro Beach Tour Samsun Etabı, bugün oynanan karşılaşmalarla sona erdi.
Atakum sahilinde bulunan TVF Samsun Plaj Voleybolu Merkezi’nde başlayan turnuvada erkekler (16) ve kadınlar (12) takım olmak üzere toplam 28 takım mücadele etti. 3 gündür devam eden müsabakalar sonucunda final etabına çıkan 2 takım, erkekler ve bayanlar kategorisinde şampiyonluk maçına çıktılar.
Turnuva sonunda derece alan sporculara toplam 40.000 TL para ödülünün dağıtıldığı TVF Pro Beach Tour Samsun Etabı’nda, erkekler kategorisinde finalde Hakan Göğtepe / Volkan Göğtepe ikilisini 22-20 ve 23-21’lik setlerle 2-0 yenen Selçuk Şekerci / Engin Özbek (Samsun Lojistik) ikilisi birinci olurken, Kemal Şah / Devrim Alibaba (Yakın Doğu Üniversitesi) ikilisini 21-16, 17-21 ve 15-13’lük setlerle 2-1 mağlup eden Sefa Urlu / Murat Giginoğlu (Hopaport) ikilisi turnuvayı 3’üncü olarak tamamladı.
Bayanlar kategorisinde ise, finalde Merve Çelebi / Buğra Eryıldız (Bakan Spor) ikilisini 23-21 ve 21-14’lük setlerle 2-0 yenen Çek Cumhuriyeti’nden Michaela Knoblochova - Zinaida Liubymova şampiyon olurken, Tuğba Özdemir / Resmiye Çakmak (Denizaltı Port) ikilisini 22-24, 21-19 ve 15-12’lik setlerle 2-1 mağlup eden Merve Nezir / Esra Betül Çetin (Samsun Lojistik) ikilisi turnuvayı 3’üncü olarak tamamladı.
Derece elde eden sporcuların ödüllerini TVF Başkan Vekili Mustafa Ekşi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Anakent A.Ş. Genel Müdürü Kadir Koçak, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt verdi.
Turnuvaya seyirciler de oldukça yoğun ilgi gösterdi.
Kaynak: iha