Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 2016 - 2017 sezonuyla ilgili önemli açıklamalr yaparkan, profesyonel hakemlik ve hakem sayısıyal ilgili konuştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı'nın Maslak'taki yeni binasının açılış töreninde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gündeme dair merak edilen soruları cevaplayan Başkan Yıldırım Demirören, son günlerin en çok konuşulan konusu olan şampiyonluk kupasının Vodafone Arena'ya gelmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Başkan Demirören, 2016 - 2017 sezonunda Süper Lig'de görev yapacak hakem sayısını 22'ye indireceklerini, profesyonel hakem sayısını da 9'dan 18 ya da 20'ye çıkaracaklarını, ama 22 hakem olacağını söyledi. Bu konuyu MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ile görüştüklerini de belirten Başkan Yıldırım Demirören, maçlarda 6 hakem yerine eskisi gibi 3 hakemin görev yapması konusunu düşündüklerini, ilave yardımcı hakem uygulamasını da kaldırmayı planladıklarını bunun kararını da yarınki yönetim kurulu toplantısında vereceklerini söyledi.

Futbolun hatalar oyunu olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım Demirören, bugün yapılan Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısında Süper Lig kulüplerinin başkanlarından rica ettiğini ve her mağlubiyeti hakeme bağlamamalarını söylediği ifade etti. Başkan Demirören, futbolcu, taraftar, yönetici, antrenörün de hata yaptığını, bir hakemin 90 dakikada futbolcu kadar koştuğunu, ortalama 200 düdük çaldığını ve bir tane hata yaptığını belirtti.

Hakemin yaptığı hatanın maçın gidişatını etkilememesi gerektiğini de belirten Başkan Yıldırım, bunun hakemleri daha çok eğiteceklerini de sözlerine ekleyerek, Avrupa liglerinin izlenmesini ve orada da hakemlerin hata yaptığınını görüleceğini, ancak o hataların kamuoyunda Türkiye'deki kadar tartışlımadığını da sözlerine ekledi.
Cihan
Kaynak: cha