İstanbul’un en eski kulüplerinden birisi olan Taksimspor, Şişli’de bulunan Süleyman Seba Tesisleri’ne kavuştu. Devir teslim protokolü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Taksimspor Başkanı Garo Hamamcıoğlu tarafından imzalandı.

Lefter’in yetiştiği kulüp olan Taksimspor, Şişli’de bulunan Süleyman Seba Tesisleri’ne kavuştu. Tesislerin tahsis töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu. Bakan Kılıç, tören sonunda Taksimspor Başkanı Garo Hamamcıoğlu ile birlikte protokolü imzalayarak tesislerin devrini yaptı. Törende açılış konuşmasını yapan Taksimspor Başkanı Garo Hamamcıoğlu, tesislerin kazanılması konusunda büyük emeği olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bürokratlara teşekkür etti.

"Burada Cumhurbaşkanımız’ın emeği çoktur"

Garo Hamamcıoğlu’nun ardından konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Taksimspor’a verilen tesisin özellikle Şişli bölgesinde birçok insanın yararlandığı bir nokta olduğunu belirterek, “Burada yaşayan herkese hizmet verilebilmesi için en başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emeği çok büyüktür. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın takipleri çok önemlidir. Burayı kazandırmak bizim görevimizdir. Çok önemli bir günde bir aradayız. Yoğun bir yaşam merkezinin arasında, sporcu kardeşlerimizin bir ve beraber olarak, aralarında bir ayrım olmadan birlikte spor yapabildikleri, ülkemizin temsili için bir arada oldukları bir yerdeyiz” ifadelerini kullandı.

“Cem Özdemir, bak hepimiz bir aradayız”

Taksimspor’u İstanbul’da yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların kurmasına dikkat çeken Bakan Kılıç, Alman Yeşiller Partisi’nden Cem Özdemir’i de hedef aldı. Özdemir, sözde Ermeni soykırımının tanınması için Alman Parlamentosu’na dilekçe veren isimdi. Türkiye’de herkesin bir arada huzur içinde yaşadığına dikkat çeken Akif Çağatay Kılıç, “Bizlerin Ataları Çanakkale’de bu aziz vatanın geleceği için beraber düşmana karşı durdular. Bu millet birliğini ve beraberliğini sağlam tuttuğu zaman aşamayacağı bir şey yoktur. Taksimspor’un bu sahasının ismi rahmetli Süleyman Seba’nın ismini taşıyor. Bu çok önemlidir. Lefter, Türkiye için efsaneleşen bir isimdir. Bizim aramızda ayrı yoktur. Buradaki bu güzel tesis açılışında Cem Özdemir’e seslenmek istiyorum. Gel de burayı bir gör. Ondan sonra Alman Parlamentosu’nda vermeye çalıştığın o önergeyle ilgili belki utanırsın. Çünkü bu topraklar beraberliğin en üst seviyeye çıktığı topraklardır. Burada çok farklı inançlardan olan gençlerimiz var beraber spor yapıyorlar. Yarın bir gün Milli Takım’da ay-yıldızlı formayla ülkemizi temsil edecek isimler çıkacaktır. Burada hep beraber oturuyoruz. Bizim birliğimizi tarihimizi anlamayanlar aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Biz asla onlara müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın konuşmasının ardından Bakan Kılıç ve Taksimspor Başkanı Garo Hamamcıoğlu, Taksimspor Süleyman Seba Tesisleri’nin devir protokolünü imzaladı.
Kaynak: iha