18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından gerçekleştirilen ’19. Şehitleri Anma Tırmanışı’ Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinden start aldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Tarafından her yıl gerçekleştirilen Kazdağları zirve tırmanışının 19.’uncusu Akbulut Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağlı 51 bölgeden gelen 317 dağcı 1774 m yüksekliğindeki Kazdağları Zirve Tırmanışı için Bayramiç’te buluştu. Yıldırım Akbulut Meydanı Atatürk Büstü önünde toplanan dağcılar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudular.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu Asbaşkanı Okay Vural, "Bugün buradaki törenin ardından Ayazma kampına hareket edeceğiz. Sizlere uzun uzadıya bir konuşma yapmayacağım. Gelmiş geçmiş savaşlardan en büyüğü Bedir Savaşı İslam tarihinin en önemli savaşıdır. Akif Çanakkale’de istilacılara karşı verilen bu haklı zaferi için "Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi" diyor. Bende bu sözün üzerine daha fazla bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılar ayazma kamp bölgesine ulaşmak üzere otobüslerle ilçeden ayrıldı. Dağcılar yarın sabah saat 05.00’da kamp yerinden hareket ederek Kazdağları Sarıkız zirvesine ulaşmak üzere hareket edecek.
Kaynak: iha