Rusya 2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda 2 altın, 4 gümüş madalya kazanan Paletli Yüzme Genç Milli Takımı yurda döndü.

Rusya’nın Tomsk kentinde 2-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 26 ülkenin katıldığı Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonluğu yarışlarında mücadele eden milliler, Moskova’dan kalkan uçakla Atatürk Havalimanı’na geldi. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen’in de beraberinde bulunduğu kafileyi, İl Spor müdürü cemil Boz’un yanı sıra, TSSF yetkilileri, sporseverler ve sporcuların aileleri karşıladı.

Ceren Yeşilbaş: “Türk bayrağını göndere çekmenin bana neler hissettireceğini düşünerek yüzdüm”

Şampiyonada 1 altın 1 gümüş madalya kazanan ve 7 buçuk senedir bu sporla uğraşan Ceren Yeşilbaş, “Bu noktaya gelmek için çok çalıştık ve elimizden gelen her şeyi sergiledik. Bu noktaya gelmemde bana desteğini esirgemeyen antrenörlerime aileme takımıma İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü’ne ve federasyonumuza çok teşekkür ederim. Rakiplerim çok güçlüydü. Zor bir yarıştı. Elimden geleni yaptım. İstiklal Marşı’nı söylemek Türk bayrağını göndere çekmenin bana neler hissettireceğini düşünüp o şekilde yüzdüm. Elimden gelen her şeyi yaptım. Çok da mutluyum. 1. Olduğum yarışta derecemi 10 saniyeye indirdim. Dünya rekoruna 6 saniyem kalmıştı. Elimden gelen gerçekten bu kadardı” şeklinde konuştu.

Muhammet Emin Bay: “Vatanım ve bayrağım için en iyisini yaptığımı düşünüyorum”

Şampiyonada 1 altın 2 gümüş madalya kazanan diğer sporcu Muhammet Emin Bay ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, “6 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Zor bir yarıştı. Elimizden geleni yaptık. Vatanım milletim ve bayrağım için en iyisini yaptığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha