Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Stadı yapamayacaklar’ denilen stadın hep beraber içerisinde bulunuyoruz. Şimdi de ’niye bu kadar hızlı açmaya çalışıyorsun’ diyorlar. Finansman ve maneviyattan dolayı böyle. Artık stadın açılmasıyla birlikte aşağı doğru borçlarda inişe geçilecektir” dedi.
Siyah-beyazlı kulüpte bugün gerçekleşen Divan Kurulu toplantısında Başkan Fikret Orman açıklamalarda bulundu.
Vodafone Arena Stadı’nda gerçekleşen divan da Başkan Orman, “Bugünkü konuşmamda olabildiğince son 3 ayda yaptıklarımız hakkında bilgi vermeye ve açıklık getirmeye çalışacağım. 26 Mart 2012 yani 1 ay sonra 4 seneyi doldurmuş olacağız. Göreve geldiğimiz dönemde Beşiktaş’ın o günkü halini hatırlıyorsunuz. Yayın, tribün, sponsorluk, mağaza ve diğer gelirlerimiz var. Zaten yayın gelirlerimiz temlikliydi ve hala temlikli. Stat gelirimiz olmadığı gibi giderimiz fazla, kira ödüyoruz. Bizim oynadığımız zamanlarda statlara kira ödediğimiz için. Sponsorluk gelirlerimizden kullanılmış olanlar vardı ve sonradan yaptıklarımız var. 80 milyon dolar gelirimiz varken 140 milyon dolar giderimiz var. Zaten bunun 80 milyon doların 50 milyon doları da temlik edilmiş. 328 milyon dolar bir borç ile Beşiktaş Kulübü’nü aldık ve bunu onaylattık. Küçülerek borç yükünün altından kalkılması mümkün değildi. Büyüyerek bunun altından çıkmak zorundaydık. Yatırımlarını yaparak 80 milyondan 250 milyon dolar seviyelerine getirmemiz lazımdı. Bizim de yapmış olduğumuz buydu” ifadelerini kullandı.
“BEŞİKTAŞ’IN BÜYÜME TRENDİNİN ARTIK SONUNA GELİNMİŞTİR”
Yatırım yapmaya gayret ettiklerini dile getiren Orman, “Beşiktaş’ın 110 senelik yapılan yatırımın toplamından daha fazla yatırım yaptık. Fulya ve Akaretler’de kat karşılığında yapılmış yatırımlardır. Beşiktaş’ın büyüme trendinin artık sonuna gelinmiştir. Artık stadın açılmasıyla birlikte aşağı doğru borçlarda inişe geçilecektir. Biz geldiğimizde borçlara alınan avanslara yazılmamaktadır. Bizim satmış olduğumuz kombine stadımız açılmadığı için borç hanesinde durmaktadır. Stat için avans aldıysak borç hanesinde yazılmıştır. Bizden önce böyle yapılmadı. ’Stadı yapamayacaklar’ denilen stadın hep beraber içerisinde bulunuyoruz. Şimdi de ’niye bu kadar hızlı açmaya çalışıyorsun’ diyorlar. Finansman ve maneviyattan dolayı böyle. Bu stadı bitmek istememdeki ana sebeplerinden biri de büyüklerimizin sağlığında bu stadı görmek istemesinden dolayıdır. Vefat eden ağabeylerimizin, babamızın, Süleyman ağabeyin bu stadı görmesini isterdim. Bir an evvel açalım da aramızdaki büyüklerimize ve hepimize Allah bu stadı görmeyi nasip etsin. Stadı bir an evvel bitirmek istememdeki diğer sebep de borç trendinin azalması için stadın açılması lazım. Finansal Fair-Play nedeniyle Avrupa’ya gidemedik. Bir anlaşma yaptık. Şimdi rakibimiz de bir anlaşma yapıyor. Bu stat açılacak ki borçlarımız düşüşe geçsin, sponsorluklar başlasın, kasamıza para girsin” açıklamalarında bulundu.
“DEMİR MEVZULARI KONUŞULUYOR
Fikret Orman, stadın açılması olayını seçim malzemesi olarak kullandığı şeklinde çıkan haberler hakkında ise “Alakası yok. Bu stada bir an evvel dönmek istiyoruz ki Beşiktaş, şampiyonluğunu bu statta kutlasın. Bu stat hepimizin özverisiyle yapılmıştır. Bize güvenen herkesten Allah razı olsun. Demir mevzuları konuşuluyor, bunlar ayıp şeyler. Yaşar Kaptan Çebi’den da Allah razı olsun. Ne para ne bir şey sormadı. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: iha