Hırvatistan, D-Marin’in de desteğiyle dünyanın en seçkin yelken yarışlarını düzenleyen ülkeler arasındaki yerini almaya hazırlanıyor.

ABD, İngiltere, İtalya, Danimarka ve Bahamalar’da 18 yıldan uzun bir süredir düzenlenen Farr 40 Regatta takvimine bu sene ilk kez giren Hırvatistan, düzenlenecek iki yarışla bu seçkin kulüpteki yerini alacak. Bu prestijli yarışmanın Hırvatistan ayağına sponsor olan ve yarışmaya adını veren D-Marin, 18 – 21 Mayıs tarihlerinde dünyanın en iyi 15 ekibine ev sahipliği yapacak.

Marina ve yatçılık sektörüne yaptığı katkılar ile sektörün büyümesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamayı hedefleyen D-Marin, bu sponsorluk ile hem Hırvatistan yat turizmine katkıda bulunmayı hem de dünyanın sayılı yarışlarından birine ev sahipliği yapmayı amaçlıyor.

Sibenik’te D-Marin Mandalina ev sahipliğinde düzenlenecek D-Marin Farr 40 Sibenik Regatta, Sibenik takımadalarından Zlarin Adası açıklarında düzenlenecek. Dalmaçya kıyıları için yepyeni bir sayfa açan Regatta’da, 17 Mayıs’ta Sibenik’te yapılacak test yarışının ardından tekneler dört gün boyunca hava koşullarına bağlı olarak yaklaşık 11 yarışa katılacak.

D-Marin Farr 40 Sibenik Regatta, 2016 Farr 40 Adriyatik Parkuru Şampiyonası kapsamındaki üç regattanın ilki olacak. Adriyatik Parkur’u Sibenik Regatta, Temmuz’da Ancona’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ve 21-24 Eylül’de Zadar sularında gerçekleşecek D-Marin Farr 40 Zadar Regatta’sından oluşuyor.

FARR 40 HAKKINDA

Farr 40, Farr Yat Tasarımı firmasından Bruce Farr ve Russel Bowler’ın yelkencilik ikonu Geoff Stag işbirliği ile tasarladığı bir yarış yatı ile yer alıyor. Tek tip yat yarışlarının en iyilerinden biri olan, Farr 40 Regatta’ya aynı model ve aynı ağırlıkta olan tekneler katılabiliyor.

Yarışlarda, tekne sahiplerinin aynı zamanda teknenin kaptanı olması ön koşulu aranırken profesyonel mürettebatın sayısı da sınırlı tutuluyor. Bu sıkı kurallar nedeniyle Farr 40 Regatta’yı kazanmak ekibin bilgi birikimine, deniz ve hava koşullarının sağladığı en küçük avantajdan bile yararlanabilme becerilerine bağlı oluyor.
Cihan
Kaynak: cha